BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

I år skal I booke billet til julegudstjenesten i Broager

14-11-2020For første gang nogensinde skal kirkegængere reservere plads til julegudstjenesten i Broager i år. For lige som der ikke var plads i herberget, er der heller ikke plads i kirken. Det har coronaen spændt ben for.

-Jeg har aldrig oplevet noget lignende, men vi bliver nødt til at indføre timelding. Der bliver tre julegudstjenester den 24. december, og for at komme ind i kirken, skal man på forhånd have reserveret plads ved at kontakte kirkekontoret, enten pr. telefon eller pr. mail, oplyser sognepræst Stefan Søndergaard.

Han varsler også allerede nu, at han ikke står ved udgangen og hilser glædelig jul til kirkegængerne, som traditionen ellers byder ham.

-Med kravet om mundbind, står jeg ikke længere i døren og nikker til folk og ønske dem god søndag eller god jul. Heller i morgen søndag. Jeg kan ikke bære at stå der med mundbind. Det er ikke rart ikke at kunne se folk ansigt til ansigt. Jeg synes, det er ubehageligt, siger sognepræsten og efterlader et indtryk af, at han bestemt ikke synes, mundbind er nogen god ide i kirken. Men reglerne skal følges, understreger han.

150 pr. gudstjeneste

Stefan Søndergaard planlægger tre julegudstjenester den 24. december i Broager kirke. Der vil være plads til ca. 150 pr. gudstjeneste, og man skal blot opgive sit navn og fortælle, hvor mange man kommer. – Så mens personalet mellem gudstjenesterne spritter af i kirken, bliver det nok mig, der går rundt og sætter navneskilt på de reserverede bænke, så kirkegængerne kan se, hvor de skal sidde.

Kirkekontoret giver besked, om man kan få plads, og kun dem, der hører fra kirkekontoret, at pladsen er reserveret, kan møde op.

Kan vi ”pakke” kirken fornuftigt og rigtigt, kan vi være der 150. Når folk tilmelder sig som husstand, kan de sidde tættere sammen, fordi det er de samme mennesker, der senere på aftenen fejrer julen sammen og går rundt om juletræet.

Hver anden bænk er spærret af – så vi har ca. 26 bænke. Omkring døbefont og prædikestol vil jeg have stole, der går helt op til juletræet, og der kan formentlig være 15 stole. Det bliver noget bøvl, og som jeg har sagt, så er det sværere at arrangere, hvor hvem skal sidde end det er at skrive prædiken, siger Stefan Søndergaard.

Alle skal tilmelde sig. Alle er velkomne.

-Vi undersøger, om nogen kan livestreame fra én af gudstjenesterne men opfordrer i øvrigt folk til at deltage i julens gudstjenester på andre tidspunkter, hvis de ikke får plads den 24. december.


Hoved sponsorer

 

Sponsorer


Broager.dk