BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Iværksættere gør op med kedelige madpakker

11-08-2019


Steffen og Camilla åbner Grønne Bakken (Foto: Kristian Pallesen)

Fra på torsdag kan bevidste forældre sige farvel til tiden med de kedelige madpakker til børnene og putte en økologisk frugt- og grønt-bæger i skoletasken. Bægrene bliver leveret af et iværksætterpar, som kl. 12-18 torsdag byder på smagsprøver på deres nye koncept – og måske levevej.

- Jeg har virkelig drømt om at blive selvstændig i mange år. Først ville jeg gerne være landmand, men den tanke lagde jeg på hylden for seks år siden. Der skal for mange millioner til at virkeliggøre den drøm, mener Steffen Krog fra Gammelmark.

Da han for tre år siden oplevede, hvordan en madpakke ser ud efter en dag i skoletasken uden at blive spist, da fik jeg ideen til at løse netop det problem, at grønt og frugt bliver både kedelig og misfarvet og dovent.

For sådan behøver det ikke være, siger Steffen Krog, som er uddannet agra-økonom. Han er ansat i Landbrugsstyrelsen i Augustenborg, nu på nedsat tid. Det er også Camilla Sørensen, uddannet socialpædagog, partner og ansat på en bo-institution i Sønderborg.

Nu skal deres idé om at levere økologiske frugt- og grønt-bægre bestå sin prøve.

På torsdag springer de ud som iværksættere og åbner Grønne Bakken i erhvervsparken i Broager på adressen Nejsvej 30C (i gavlen tættest Nejsvej). Salget sker hver mandag fra adressen kl. 9-16.

Det har været en spændende rejse, hvor vi har brugt de sidste tre år på at prøve en masse ting af. Hvad virker og hvad virker ikke. Vi har udviklet et koncept, som vi tror på. Det er bæredygtigt. Og økologisk. En stor kølecontainer skal huse varerne fra leverandøren fra Ribe, og et nyt produktionskøkken er indrettet til forarbejdningen. Nu er også alle godkendelser og tilladelser på plads.

Vi leverer små håndskårne økologiske og konventionelle frugt og grøntsags bægre. Vi bestræber os på, at kvaliteten af vores produkter er det bedste på markedet og får et bredt udvalg af forskellige sammensætninger. Det er både danske og udenlandske frugter og grøntsager i bægrene. Dog primært danske varer, når der er sæson for dem.

 

Bæredygtighed er vigtigt for Grønne Bakken. Derfor er vores bægre lavet af 85 % genbrugsplast. Vi er også tilsluttet TooGoodToGo, og vores restprodukter bliver sendt til et biogas anlæg, så vores madspild går til et godt formål, fortæller de nye iværksættere.

- Hvor kan man købe jeres bægre og grøntsagskasser?

- Indtil videre på adressen Nejsvej 30C i Broager. Og forhåbentligt snart også i detailhandelen. Vi er i en tæt og konstruktiv dialog med flere, oplyser iværksætterne og tilføjer, at salg også kan ske direkte til virksomheder og deres kantiner.

Kontaktoplysningerne til Grønne Bakken er:

steffen-petersen-krog@hotmail.dk

Tlf.: 31444514


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk