BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

julemarkedet på Cathrinesminde Teglværk

13-11-2017


Klippestuen fra tidligere år

Traditionen tro er SOS Børnebyerne på plads i Historisk værksted til julemarkedet på Cathrinesminde Teglværk de sidste to weekender i november - altså de næste to weekender.

”Der vil igen i år være tombola med rigtig flotte gevinster doneret af handlende og andre rundt i Sønderborg kommune” fortæller Bodil Glenthøj, formand for SOS Børnebyernes lokalgruppe i Sønderborg kommune. ”Vi er meget glade for den opbakning, som vi møder rundt omkring, når vi er på vores årlige runde for at bede om gevinster til tombolaen”

Historisk værksted viser, hvordan en teglværksarbejders bolig kunne se ud tilbage i 1940-50érne. Så at besøge SOS Børnebyerne på julemarkedet, er også en mulighed for at drømme sig tilbage til sin barndom, som det måske var hjemme hos bedsteforældrene. Der er køkken med gammeldags komfur, spisestue og dagligstue, og der er selvfølgelig tændt op i komfur og kakkelovne.

Som tidligere år er der dækket op i spisestuen til juleklip. ”Her kan man sætte sig og få lidt ro på med at klippe julenisser eller flette stjerner sammen med børnene” siger Bodil Glenthøj.

Og i den pæne stue er der mulighed for bl.a. at høre om, hvordan man kan blive fadder for et barn eller børneby. ”Grundlaget for arbejdet i SOS Børnebyerne er fadderskaberne, og vi håber hvert år på, at vi kan inspirere nogen til at tegne et fadderskab. Vi synes, det er en rigtig god idé for børnefamilier, som på den måde kan udvide familien og give børnene indsigt i, at der er børn ude i verden, der ikke har det så godt, som de selv har” slutter Bodil Glenthøj.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk