BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Kære dimittender – I har klaret det MEGA flot

25-06-2020


Claus Brink Christensen (Fotos fra dagens dimission: Finn Wogensen)

Claus Brink Christensen, leder på Broager Skole, holdt i formiddag dimissionstale til de to 9. klasser, som nu forlader skolen for at fortsætte deres uddannelse på forskellig vis. Og det er med stor ros, de unge efter ferien kan begynde et nyt kapitel i deres liv. I første del af omtalen fra dagens demission på skolen ser skolelederen tilbage på et usædvanligt skoleår.

Halvdelen af de fremmødte sad i aulaen og fik transmitteret Claus Brink Christensens tale fra lærerværelset. Han noterede bl.a., at de to klasser har været igennem et forløb, som forhåbentlig ingen andre skal opleve.

-Vi er midt i den lyse tid, og I er endelig færdige med at svede - jeres afgangsprøver er overståede

NÅH ---- NEJ - - - Det var jo ikke lige det som skete! Alle mine tidligere dimissionstaler har jeg kunnet indlede med at se tilbage på en - som regel veloverstået – eksamen.

MEN

I år har verden været en hel anden.

I har været igennem et forløb som ingen andre har eller forhåbentlig nogen sinde kommer ud for.

Ingen fysisk skolegang i flere uger, ingen tæt kontakt til andre da I endelig fik lov til at komme tilbage, ingen almindelig afsluttende ”sidste skoledag”, hvor I med vand og farver og højt humør kunne invitere hele skolen til underholdning, ingen samling med de andre afgangselever ved Sønderborg Slot, ingen folkeskoleeksamen som afrundning, ingen fælles dimission.

Ingen havde set det komme – ingen havde den mindste anelse om hvad det betød, at vi i marts måned måtte konstatere, at en ny sygdom var kommet til vores del af verden. Vi har lært navnet – CORONA eller COVID-19 – og vi fik lært, og har lært, hvad denne sygdoms komme betød for hele vores kendte virkelighed og dagligdag – og dermed også for jer – kære dimittender.

Skolemæssigt måtte I tage udfordringen op – først i hjemmet alene med hovedet inde i skærmen – arbejdende digitalt på TEAMS – og efterfølgende på skolen, hvor I lige pludseligt fik at vide, at vi i stedet for en eksamensperiode fortsatte vores ”almindelige” hverdag med en nød-undervisning.

Det har krævet enorm selvdisciplin, modenhed og energi at kunne holde hovedet højt – og fastholde den nødvendige positivitet.

Men – kære dimittender – I har klaret det – og endda MEGA flot. I har kunnet fastholde motivationen og fastholdt engagementet – og dermed vist en modenhed, som har givet jer en erfaring, jeg er sikker på I vil kunne bruge, når I fremover bliver udfordret og sat i ukendte situationer.

 

Vil du sige det samme…

I forbindelse med et af de mange møder jeg har holdt med elev-repræsentanter for 9. årgang kom der et forsigtigt spørgsmål.

”Vil du sige det samme til os som du sagde i dimissionstalen sidste år?”

Jeg kunne heldigvis berolige gruppen med, at det var der absolut ingen grund til.

Sidste år flettede jeg et lille ”wake-up-call” til forældregruppen ind i talen – enkelte af sidste års afgangselever havde vist, at de ikke selv var i stand til at tage ansvar for sit eget engagement, hvorfor jeg – på en lidt direkte måde – opfordrede deres forældre til at træde i karakter og give dem en hjælpende hånd.

MEN

Situationen er en hel anden i år.

Når jeg har set jeres karakterer igennem kan jeg konstatere, at I alle har gjort, hvad I kunne. I er forskellige – og nogen har scoret højere end andre – men det er lige så vigtigt og flot for den ene at kæmpe et 4-tal hjem, som for en anden at hente et 12-tal. Afgørende er at man har brugt de evner, vi hver især har på den bedst mulige måde.

Så – STORT TILLYKKE – med jeres resultater.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk