BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Kan skiltet vende tilbagegangen i besøgstallet?

06-09-2018I går den 5. september blev skiltet sat op ved motorvejen. Ved afkørsel 12 Vester Sottrup bliver bilisterne nu mindet om turistoplevelsen Cathrinesminde Teglværk. Det skal øge kendskabet til teglværksmuseet og give flere gæster, fastslår Sønderborg Kommune.

I en fælles ansøgning til Vejdirektoratet ansøgte Sønderborg Kommune og Cathrinesminde Teglværk i efteråret 2017 om opsætning af en turistoplysningstavle med henvisning til museet. Det daværende erhvervsudvalg bevilgede økonomi til tavlen. Et regionalt udvalg godkendte ansøgningen i foråret 2018 og et skiltelayout blev udarbejdet. I går blev den brune turisttavle opsat ved motorvejsfrakørsel 12.

Siden 2011 har Vejdirektoratet i en forsøgsordning haft brune turistoplysningstavler langs motorvejene i Danmark. Dengang blev 52 attraktioner og seværdigheder udvalgt til at deltage i ordningen. I 2016 gjorde Vejdirektoratet forsøgsordningen permanent, hvorved det blev muligt for andre attraktioner at ansøge om en brun turistoplysningstavle. Den mulighed greb Cathrinesminde Teglværk i samarbejde med Sønderborg Kommune, hvorfor der nu findes tre turistoplysningstavler i kommunen.

- Vi skal hjælpe vores turister, så de kan finde vej til vores attraktioner. Den brune turistoplysningstavle sætter Cathrinesminde på landkortet og sørger for eksponering af museet for de mange forbikørende. Besøgstallet på Cathrinesminde har i de senere år været dalende, men teglværksmuseet har et større potentiale, end besøgstallet afspejler. Det håber jeg, at den brune tavle kan hjælpe med at indfri, siger Stephan Kleinschmidt, formand for udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

 Næstformand i udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Jesper Kock, supplerer:

- Det er godt, at vi nu har fået endnu en henvisning til én af kommunens attraktioner - foruden de to turistoplysningstavler til Sønderborg Slot og Dybbøl Banke, som vi har i forvejen. Jeg tror på, at det kan øge kendskabet til Cathrinesminde Teglværk og give museet flere gæster. Og det er super, for teglværkerne er en væsentlig del af vores industri- og kulturhistorie.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk