Broager.dk

Kan snart vælge mellem flere, der bringer mad ud

Byrådet har godkendt en ny model for levering af madservice i Sønderborg Kommune, der giver mulighed for flere leverandører. Det giver flere valgmuligheder for de borgere, der ikke selv kan lave mad.

Byrådet har godkendt en ny kvalitetsstandard for madservice, der træder i kraft fra den 1 juni 2023. Og det er godt nyt for borgere, der på grund af fysisk eller psykisk svækkelse ikke selv kan lave mad. Det betyder nemlig, at de fremover kan vælge mellem flere leverandører af mad, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– Det er vigtigt for os, at vi kan give borgerne, der ikke selv kan lave mad, flere løsninger, hvor de selv får større mulighed for at vælge et madtilbud. For det er jo borgerne selv, der bedst kan afgøre, om leverandør x eller y passer bedst til dem. Og det er det, vi nu åbner mere op for. Måltidet skal nemlig både give næring og være rammen for nogle gode hverdagsoplevelser. Derfor er borgerne med til at planlægge hvad, og hvornår de spiser, siger Stefan Lydal, der er formand for Social-, Senior- og Handicapudvalget.

Loven fastsætter, at kommunen på Social-, Senior- og Handicapudvalgets område skal have en kvalitetsstandard for madservice. Da Sønderborg Kommune overgår til en godkendelsesmodel, betyder det, at kvalitetsstandarden for madservice skal revideres af Byrådet. I arbejdet med den nye model har både Handicaprådet og Ældrerådet givet input.

Flere leverandører taler også ind i Byrådets vision om et godt liv samt i Socialpolitikken og Værdighedspolitikkens mål om at sætte borgerne forrest. Håbet er, at der nu kommer flere leverandører af madservice.

– Vi vil rigtig gerne samarbejde med lokale madleverandører, så udbuddet bliver større end det er i dag. Derfor holdt vi i juni 2022 også et dialogmøde med mulige madleverandører for at høre, hvordan vi som kommune kunne gøre det mere attraktivt at blive leverandør af mad til kommunens borgere. Det håber, vi nu er tilfældet, siger Preben Storm, der er næstformand for Social-, Senior- og Handicapudvalget

Madleverandører i Sønderborg Kommune kan levere mad i fire kategorier med levering i hjemmet dagligt eller én gang ugentligt. Der skal altid laves en hovedret og så tilbyde et valg mellem forret og/eller dessert. Der skal også tages højde for normal- og specialkost eller diætkost.

Sønderborg Kommune godkender leverandører af madservice den 1. juni. Der er ansøgningsfrist for at blive madleverandør den 14. maj 2023.

Se mere her:
Bliv leverandør til Sønderborg Kommune og se udbud | Sønderborg Kommune (sonderborgkommune.dk)

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing