BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Karsten Skov barsler med ny bog

16-04-2019Af Kaj Østergaard

Karsten Skov må nogen gange knibe sig selv i armen, og spørge:  Drømmer jeg eller er jeg vågen.

Da han udgav bogen ”Knacker” i 2013 var en ny forfatter - på Broagerland født.

Anmelderne roste bogen, og læserne var vilde med historien om soldaten i 1.Verdenskrig, som deserterede og gemte sig på loftet af sit eget hus. Med til historien hører også, at ”Knacker” er inspireret af en virkelig historie fra Skovbyballe på Sydals.

Efter at ”Knacker” udkom, var der efterspørgsel efter Karsten Skov som foredragsholder, hvor han fortalte om tilblivelsen af bogen. Produktions selskabet Fridhjof Film blev interesseret i bogen og brugte den som inspiration til filmen ”I Krig & Kærlighed”, hvor dele af filmen blev optaget på locations rundt på Als og Sundeved.

I Foråret 2018 udkom Karsten Skov med – den svære toér – ”Enkeland”. Interessen for at læse ord fra hans skarpe pen, var ikke blevet mindre – tvært imod.

”Enkeland”, som også er en historisk roman, er igen inspireret af virkelige historier. Denne gang om en teglværksarbejder ved Flensborg Fjord som blev indkaldt til tysk krigstjeneste i 1.Verdenskrig og måtte rejse til skyttegravene i Nordfrankrig, mens hans enke kæmpede imod at få sine børn tvangsfjernet hjemme i Broager.

November 2018 var der stor gallapremiere på filmen ”I Krig & Kærlighed” på Alsion i Sønderborg under stor medie opmærksomhed, og samtidig blev Karsten Skovs bøger solgt som varmt brød, og bøgerne blev revet ned af hylderne på landets biblioteker.

December 2018 udkom  bogen ”I Krig & Kærlighed” i samarbejde med kulturredaktør på Flensborg Avis Hans Christian Davidsen. Bogen går bag kulisserne på produktionen af filmen.

Knap har krudtrøgen på ”I Krig & Kærlighed” lagt sig, før at Karsten Skov barsler med en ny bog, som igen er baseret på virkelige historier. Karsten Skov har interviewet en østtysk kvinde som blev gift med en mand i Sønderborg og slog sig ned i byen.

” Kvinden ankom, sammen med sin mor, som flygtning i 1945 til Sønderjylland fra Königsberg i den tidligere tyske provins Østpreussen.

Hun og hendes mor kom for sent til flygtningeskibet ” Wilhelm Gustloff ” og kom i stedet for med en isbryder fra Gotenhafen til Swinemünde og med et tog til Slesvig-Holsten. Ved ankomsten fik de at vide, at de skulle videre til Danmark.

Det var held i uheld, at kvinden og moderen ikke nåede med ” Wilhelm Gustloff ”!

Wilhelm Gustloff blev den 30.januar 1945 ramt af tre torpedoer fra den sovjetiske ubåd S-13 og sank derefter. Skibet havde omkring 5.000 - 10.000 passagerer om bord. Der var ikke helt styr på tallene i den kaotiske tid og historikerne vurderer at 5.000-9.000 mennesker druknede i den iskolde Østersø , mens 1239 mennesker blev reddet ”

Karsten Skov har skrevet kontrakt med forlaget Hovedland om at udgive bogen. Hvornår at Karsten Skov har sat det sidste punktum for denne spændende historie, må vi vente og se.

I ventetiden kan man se – eller gense – filmen ” I Krig & Kærlighed ” i hjemmebiografen, da filmen nu er udkommet på DVD og samtidig vises på forskellige streaming tjenester.

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk