BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

kicxkoff-møde for samarbejdet med skolen

01-03-2018


Kickoff for samarbejde mellem foreninger og skoler

Idræts-klubberne i Broager og på Broagerland kan også være med, når kommunen indbyder til kickoff-møde på tirsdag den 6. marts i loungen i Skansen for at snakke et tættere samarbejde med Broager Skole om børnenes sndhed - bevægelse, også i fritiden.

Der er mulighed for, at foreningerne kan få støtte til såvel aflønning af instruktører som undervisningsmateriale. Repræsentanter for både foreningerne og skolerne er meget velkommen til kickoff-mødet. Ud over, at der i pausen serveres sandwich, byder udvalgsformand Claus Klaris velkommen, inden samarbejdet, som er døbt "åben skole-samarbejdet" præsenteres, og der er workshops.

- Mødet er helt uforpligtende, men vi håber, at rigtig mange vil komme og høre, hvad det går ud på, og at mange får lyst til at være med, siger Claus Klaris.

Motion er rigtig vigtigt for menneskers sundhed og trivsel. Og da det er nemmest at indarbejde gode vaner - også motionsvaner, mens man er barn, tager Sønderborg Kommune nu fat på et samarbejde mellem skolerne og de mange idrætsforeninger i kommunen. Der er kickoff-møde den 6. marts i loungen i Skansen, og alle skoler og idrætsforeninger er inviteret.

Skolereformen fra 2014 havde en afgørende nyskabelse - nemlig mere motion i løbet af skoledagen og en intention om, at samarbejdet mellem skoler og idrætsforeninger skulle styrkes for at gøre flere børn interesseret i at dyrke motion i en forening i deres fritid. Det samarbejde sætter Sønderborg Kommune turbo på med et kickoff-møde tirsdag den 6. marts kl. 17-19 i Skansehallerne i Sønderborg.

- Vi synes i Sønderborg Kommune, at motion og sundhed er vigtige indsatsområder, som vi gerne vil bakke op om. Vi ved, at motion er utroligt vigtigt for menneskers sundhed og trivsel. Det enkelte menneske har det bedre, føler sig godt tilpas og har færre sygedage, og så er det også samfundsmæssigt meget dyrt, når vi bliver syge og har brug for sygedage, lægehjælp og sygehusophold. Vi vil faktisk hellere bruge skatteydernes penge på andre ting, siger formand for sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune, Helge Larsen.

 

Formand for børne- og uddannelsesudvalget, Claus Klaris, tilføjer:

- De sunde vaner får man nemmest og mest vedvarende indarbejdet, når man er barn, så derfor er der god grund til, at motion har fået så stor en plads i skolelivet. Og med alle de muligheder, foreningslivet byder på, er det så oplagt med et samarbejde.

 

Det tredje udvalg, der er med i initiativet, er udvalget for kultur, idræt, handel og turisme, hvor formand Stephan Kleinschmidt siger:

- Initiativet har endnu en vigtig side - ud over at vi gerne vil synliggøre og præsentere flere børn for foreningslivets vifte af motionstilbud. Foreningslivet rummer også et hav af sociale fællesskaber, som børn og unge kan have livslang glæde af at komme ind i, og det rummer mange frivillige ildsjæle, som er gode forbilleder for vore børn og unge. Det er vigtigt, at vore børn og unge oplever foreningslivet, og at fødekæden af frivillige til foreningslivet holdes ved lige, siger han.

 

 

 

Evt. yderligere informationer kan fås hos

udvalgsformand Claus Klaris, tlf. 27 90 02 16, og/eller

Pia Feldstedt, House of Health, tlf. 21 59 80 77.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk