BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Kommunen er fortsat åben – dog primært digitalt og telefonisk

19-12-2020De skærpede Covid-19 restriktioner i Sønderborg Kommune til og med 3. januar betyder ikke, at Sønderborg Kommune lukker helt ned. For kommunen fortsætter med at løse alle de borgernære funktioner som altid. Dog vil ikke kritiske servicer lukke ned for fysiske besøg, og i stedet holde åben for digital og telefonisk betjening. Fysisk fremmøde bliver kun muligt efter forudgående aftale.

Det betyder, at borgerne fortsat kan komme i kontakt med kommunen og få løst vigtige opgaver. Det fortæller Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen.
 
- Kommunens opgaver er ikke suspenderet, og vi skal og vil så vidt som muligt bibeholde løsningen af alle vores kerneopgaver. Det betyder blandt andet, når der ikke er helligdage og ferie, at der forsat sker pasning af børn, skolegang for alle elever om end nogle har hjemmeundervisning, pleje af ældre borgere og meget andet. Der vil dog være områder, som bliver berørt mere end andre: Haller og foreningslokaler lukkes. I Borgerservice, Jobcenter, Erhvervsservice med flere bliver opgaverne stadig løst, men så vidt som muligt digitalt eller telefonisk, og fysisk fremmøde til vores servicer bliver kun muligt efter forudgående aftale, siger han. 

For bibliotekerne gælder, at uddannelsessøgende i den betjente åbningstid kan afhente bestilte materialer og aflevere materialer på hovedbiblioteket i Multikulturhuset samt på bibliotekerne i Gråsten og Nordborg. Øvrige borgere får også mulighed for at låne forudbestilte materialer og aflevere materialer, men der vil ikke være mulighed for at tage ophold i bibliotekslokalerne.
 
Med andre ord har Sønderborg Kommune åben for betjening på de fleste servicer, men det er primært digitalt eller telefonisk. Og for borgere, hvor det er nødvendigt med et fysisk møde, så bliver det stadig muligt, men det skal i hvert enkelt tilfælde aftales.
 
Baggrunden for dette er naturligvis, at de skærpede restriktioner skal sikre, at folk mødes mindst muligt for at mindske spredningen af Covid-19 smitte. Samtidig sender Sønderborg Kommune stort set alle sine administrative medarbejdere hjem for at arbejde. Kun medarbejdere, der løser kritiske opgaver, møder fysisk op på deres arbejdspladser.
 
- Niveauet for hjemsendelse ligner situationen i foråret, og det gør, at vi allerede har en vis erfaring med at få det til at virke bedst muligt for alle parter – det vil sige for medarbejderne, men også borgerne. Det er klart, at vi nu bliver tilgængelige på en anden måde end normalt, men det klarer vi også, så vi kan servicere borgerne bedst muligt, siger borgmester Erik Lauritzen. 

Den delvise nedlukning af Sønderborg Kommune gælder fra onsdag den 16. december kl. 16 til og med den 3. januar 2021. 
 
På Sønderborg Kommunes hjemmeside kan du læse mere om, hvad den delvise nedlukning betyder for vores servicer:

https://sonderborgkommune.dk/delvis-nedlukning