BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Kunderne viser social omsorg

03-03-2021


Hvilken knap trykker på du?

Når kunderne i SuperBrugsen i Broager kommer med tomme øl- og sodavandsflasker, er der ved siden af pantknappen også en knap, hvor man kan donere panten ubeskåret til Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund. Og det har rekordmange gjort det seneste år.

-Det tror jeg, der er to grunde til. Dels har færre under corona-nedlukningen været syd for grænsen for at handle med det resultat, at vi har solgt markant flere øl og sodavand. Dels oplever jeg, at vi under corona-krisen er blevet mere bevidste om, hvad det vil sige at være social – og især hvad nedlukningen gør ved børnene. Mange kunder har i hvert fald vist, at de gerne støtter det arbejde, Fjordmark gør for børn med sociale problemer, siger uddeler Michael Næsby, SuperBrugsen i Broager.

Kunderne i Broager har doneret 8.874,50 kr. til Julemærkehjemmet, og pengene indgår i en samlet rekordstor donation fra SuperBrugsen i Rødekro, Gråsten, Skærbæk, Løjt Kirkeby og Tinglev på i alt 101.463,25 kr.

-Vi har haft dette samarbejde mellem butikkerne og Julemærkehjemmet i en årrække, og jeg glæder mig over den opbakning, kunderne i Broager viser, så vi kan være med til at støtte det særdeles nyttige arbejde, Julemærkehjemmet yder for børn med behov for ekstra omsorg og opbakning, siger Michael Næsby.

Ifølge Lasse Balsgaard, forstander på Julemærkehjemmet i Kollund, vil pengene bl.a. blive brugt til at udvide og forbedre familiesamarbejdet og til daglig drift.