BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Kunstig intelligens skal bidrage til at afkorte borgernes ventetid

20-01-2023Sønderborg Kommune er klar til at tage kunstig intelligens i brug for at afkorte ventetiden for de 15-20 borgere, som dagligt søger om kropsbårne hjælpemidler som ortopædisk fodtøj, korsetter, diabetesmaterialer og lignende. Takket være den nye software kande ca. 5.000 ansøgerne om året se frem til en hurtigere sagsbehandling, når de fremover søger om hjælpemidler.
  
- Kunstig intelligens kan hjælpe sagsbehandlerne, fordi vi automatiserer en manuel proces. Vi er rigtig stolte af, at vi har udviklet en løsning, der virker og er lige til at bruge. Det er en hjælp for sagsbehandlerne og dermed også borgerne, så de kan få de rette hjælpemidler hurtigere og mere ensartet, siger Stefan Lydal, formand for Social-, Senior- og Handicapudvalget i en pressemeddelelse fra kommunen, og næstformand i udvalget, Preben Storm tilhøjer:.
 
- Vi har rigtig travlt med at behandle ansøgninger, og løsningen vil sikre, at vi kan behandle sagerne hurtigere. Det er dog vigtigt at sige, at den kunstige intelligens ikke kommer med forslag til afgørelser, og at det stadig er sagsbehandlerne, der vurderer og træffer beslutning i sagerne, så de kan hjælpe borgerne bedst muligt.
 

Kommunen har udviklet AI-løsningen RefCase, der hjælper sagsbehandlerne ved hjælp af sprogteknologi og hurtigt giver et overblik over sagsoplysningerne i borgers egen sag, og identificerer data fra lignende sager. Ved at sammenligne data, kan den kunstige intelligens hjælpe medarbejderne med at se tidligere sager. Dermed får sagsbehandlerne hjælp til hurtigere at finde frem til hvilket hjælpemiddel en borger kan få.

Sønderborg Kommune har pligt til at oplyse borgerne om, hvordan deres personoplysninger opbevares og håndteres, og derfor sender Sønderborg Kommune informationsbreve ud til de borgere, der har sager i RefCase.
 
En del andre kommuner kigger Sønderborg Kommune over skulderen for at følge med i RefCase, for de er også meget interesseret i at sætte skub i brug af kunstig intelligens til sagsbehandling.
 

Sønderborg Kommune har modtaget 3,2 mio. kr. af KL og Digitaliseringsstyrelsen under signaturprojektet ”Hurtigere sagsbehandling ved bevillinger af kropsbårne hjælpemidler”.
Kommunen har udviklet AI-løsningen RefCase i samarbejde med de private leverandører Droids Agency, BreakAwai og Pink Pastinak.


Hoved sponsorer

 

Sponsorer


Broager.dk