BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

KV21 - Skal ræven vogte gæssene i folkets skole

01-11-2021


Erik Lorenzen.

Af Erik Lorenzen, Illervej 21, Broager, Socialdemokratisk byrådskandidat

Skal ræven vogte gæssene i folkets skole

Torsdag d. 28 okt. havde Sønderborg lærerkreds inviteret til debatmøde om folkeskolen i Sønderborg kommune. De borgerlige partier med venstre i spidsen kritiserede i den grad folkeskolen for ikke at levere resultater der er gode nok. I de sidste 8 år var det i deres øjne  kun gået ned af bakke under socialdemokratiets og borgmester Erik Lauritzens ledelse.  Fremhævet blev mange gange privat- og friskolerne for alt det gode de kan og at folkeskolerne skulle samarbejde og lære af de private skoler. Jeg er helt uenig. Vi har vidt forskellige rammer for at drive skole. Folkeskolerne kan godt selv. De skal ikke tales ned. 

77% af Sønderborg kommunes børn og unge er brugere af folkeskolen og de fleste elever trives rigtig godt.

Hvis vi ser på de fem bedst placerede skoler på den seneste opgjorte rangliste hvor de socioøkonomiske faktorer indregnes er pladserne1,2,3 og 5 besat af vores folkeskoler. Tankevækkende også, at når temaet var folkeskolen, at 1 af de 11 kandidater til byrådet ville have mere hjemmeundervisning, 5 af de 11 kandidater enten brugte eller havde kontakt til en friskole.

Er det dem der skal stå for udviklingen af vores folkeskole i de kommende 4 år. Jeg kan da blive helt bekymret. For hvilken interesse har de for at udvikle folkets skole, når de ikke selv vil bruge den.

Tankevækkende også at Venstres spidskandidat kritiserer kvaliteten i folkeskolen, når Venstres nuværende byrådsgruppe har haft muligheden i 4 år for at gøre folkeskolen bedre, eftersom de har været medunderskrivere af budgetterne alle 4 år.

Faktisk har der også siddet en venstremand på formandsposten i Børn og Uddannelsesudvalget de sidste 4 år og dermed også haft alle muligheder for at gøre folkeskolen bedre hvis det virkelig skulle stå så slemt til.

Men Venstres spidskandidat skyder åbenbart gerne sine egne folk for at ramme den siddende borgmester.