BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

"Læg nu valgkampretorikken på hylden og tag ansvar.

19-06-2022


Af Erik Lorenzen
Illervej 21 6310 Broager
Socialdemokratisk Byrådsmedlem Sønderborg kommune.

Læg nu valgkampretorikken på hylden og tag ansvar.

Nu kan man så igen læse, at partiet Venstre (denne gang Daniel Staugaard ) er i gang med at stemple Sønderborg kommunes økonomi, som om det bare sejler derudaf uden, at der er styr på den daglige drift. Underforstået at det selvfølgelig er Borgmesteren  og Socialdemokratiet der er skyld i dette.

Prøv nu at lukke øjnene op og se hvad stort set alle kommuner er udfordret af. Det specialiserede socialområde på både børn og voksenområdet eksploderer alle steder.

Budget 2022 og årene frem er efter hans udsagn et valgkampsbudget, hvor der bevidst er underfinansieret for, at borgerne ikke skal se de reelle udfordringer. Det må man så formode er sket i alle kommuner. Også der hvor der sidder en venstre borgmester.

Venstre og den nuværende byrådsgruppe fralægger sig i den grad ansvaret for hvad de selv har været med til at beslutte igennem alle 4 år i sidste byrådsperiode.

Venstre har været medunderskrivere af budgetterne også det der gælder for 2022. Venstre er en del af den brede konstituering i nuværende byråd og sidder nu med ved bordet.

Aldrig har jeg oplevet at byrådsmedlemmer har behov for at søge aktindsigt, som nogle af Venstres byrådmedlemmer gør. Vi har alle muligheder for at få svar på de spørgsmål vi måtte have. Alt andet er i den grad at udvise mistillid til både os andre politikere, men også til kommunens forvaltninger og ledelse.

Den kritik der kommer fra Venstres nuværende byrådsgruppe på næsten alle fronter, klinger utrolig hult. For der kommer jo  ingen løsningsforslag til, hvordan vi får økonomien til at hænge bedre sammen. Eller hvordan vi løser den udfordring vi har på det specialiserede socialområde.

Bortset fra underforståelsen af, at hvis der sad en anden på borgmesterstolen var udfordringerne ikke til stede.

Al den snak om frihed og frisættelse er jo ingen garanti for at vi får mere kvalitet i, eller mere af den service, vi som kommune skal levere.

Der er i hvert fald ingen bevis for at det løser noget som helst. Det er ren politisk ideologi.

 

Kommentar til læserbrevet 

Af Daniel Staugaard
Sundgade 6, Egernsund
Byrådsmedlem for Venstre


Hvis Erik Lorenzen mener, at der er styr på kommunens økonomi, så undrer det mig, at Borgmester Erik Lauritzen på det seneste byrådsmøde udtalte “Vi har en stor udfordring i 2022 med at få budgettet til at hænge sammen”


Samtidig vil jeg gerne gentage den opfordring som jeg gav på det seneste byrådsmøde til Erik Lauritzen, om ikke at kopiere den nuværende S-regeringens løftebrud på skatteområdet, men at holde fast i sin hensigt om, at der ikke kommer en skattestigning i Sønderborg kommune. Mange borgere og virksomheder i Sønderborg kommune kæmper allerede med at få pengene til at slå til på grund af prisstigninger på stort set alting.