BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Landsbyerne opfordres til at bruge kommunens tilbud

07-03-2019


Med mere viden om demens kan naboer, foreninger, den lokale købmand og andre støtte borgere, der rammes af sygdommen, så de fx kan blive boende, hvis de ønsker det. Også landsbyerne på Broagerland opfordres til at bruge et nyt tilbud fra kommunen om at få et informationsmøde lokalt.

- Jeg hører gerne fra landsbyer, som ønsker et informationsmøde. Vi kan hjælpe med at planlægge møderne med kompetencecentret, støtte i arbejdet med at få omsorgsambassadører og inspirere til aktiviteter, som mennesker med demens kan deltage i, siger Karin Dalager, formand for Ældrerådet, som sammen med landsbyforum, Sønderborg Kommune og Kompetencecenter for Demens samarbejder i et projekt, hvor målet er at skabe demensvenlige lokalsamfund.

- Med projektet vil vi gerne være med til at sikre, at mennesker med demens kan blive i deres hjem, hvis de ønsker det. Trygheden kan ligge i, at vi som naboer hjælper med små udfordringer i hverdagen. Jeg vil gerne understrege, at lokalsamfundene ikke skal overtage kommunens ansvar eller de tilbud, kommunen har til demensramte. Men vi kan støtte, holde øje, give en hånd med og dermed skabe demensvenlige lokalsamfund, siger formand Ældrerådet i Sønderborg Kommune, Karin Dalager.

Hun glæder sig over, at det i samarbejde med Kompetencecenter for Demens og Landsbyforum nu er muligt at tilbyde landsbyerne informationsmøder og dermed viden om demens.

Om kort tid annonceres møder i de første landsbyer. Her vil medarbejdere fra Kompetencecenter for Demens komme og fortælle om demens og giver gode tips og tricks til, hvordan man støtter en nabo med demenssygdom.

Projektet hedder "Sammen om demens”.

 

FAKTA

Den Nationale Demenshandleplan frem mod 2025 indeholder fem fokusområder, hvor "demensvenlige samfund og boliger" er ét.

"Sammen om demens" gennemføres i samarbejde med de enkelte landsbylaug/-råd, Ældrerådet og Sønderborg Kommunes sekretariat for landdistrikter.

36 landsbylaug og -råd i Sønderborg Kommune har et fælles talerør i form af Landsbyforum. Forummet har via Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer tråd direkte til Byrådet. 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk