BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Løbetræner: Vi skal ikke løbe leverpostej!

20-04-2019Der er forskellige typer af motionsløbere. Traditionsløbere der mest løber for motionens skyld, socialløbere der mest sætter pris på den sociale dimension ved at løbe sammen med andre, udfordringsløbere der løber for at præstere og sætte sig nye mål – og sundhedsløbere der er mest motiveret af at leve sundt.

 

Alle typer er til stede denne søndag formiddag. Vi følger BUI Motion, hvis tilbud nok kan få en del ægtefolk til at skubbe lidt til hinanden – for at komme i gang med at bevæge sig. Første gang er efter påske.

Jesper Simonsen har i mange år haft det rigtig godt med at løbe. For sig selv. Men det blev for kedeligt. Derfor løber han nu i BUI Motion. Det har han gjort i to år. Og han er uddannet træner – i løb.

- Jeg var træt af at løbe selv. Og der er blevet sat lidt mere skik på træningen. Det er de vigtigste grunde til at vælge at løbe i BUI Motion. Vi får blandet træningsmængden bedre nu, så man ikke bare løber hurtigt eller langsomt men får blandet det godt. Ellers løber man jo leverpostej. Som man hver morgen smører leverpostej på madpakken. Den løber man sur i. Det gør man også, hvis man træner på samme måde hele tiden. Vi prøver at variere.

Så der er ikke faste ruter. Tværtimod. Løbeklubben overlader det til trænerne selv at lægge ruten, og som regel er det hver uge en ny rute, man løber. Deltagerne kender den først, når de er vel hjemme efter 5 eller 10 km med start fra idrætscentret søndag kl. 10 eller onsdag kl. 17.30.

Men ikke noget løb uden opvarmning.

Og opvarmningen byder på en del flere variationer, end man forestiller sig i en løbeklub.

I hvert fald vælger Jesper Simonsen at sætte hele kroppen i spil, med udstrækningsøvelser, først overkroppen, derefter benmuskler og hofter – og til sidst hovedet og koblingen mellem hjerne og fødder.

”Når jeg siger gå, skal I gå, når jeg siger stop, skal I stoppe op”. Og den øvelse forløber problemfrit. ”Men nu bytter vi rundt, så når jeg siger stop, skal I gå, og når jeg siger gå, skal I stoppe”, lyder beskeden. Og det virker. Der går lidt koks i, hvornår man går eller står.

Jo. Lattermusklerne bliver rørt – før der fra grusbanen på idrætscentret bliver meldt afgang til tre løbehold. Det mindste er på blot tre løbere med en træner, som har fuld fokus på lidt småskader, som de tre løbere har fået op til sæsonstarten i år.

Sjovt, socialt og seriøst!

Det er den 24. eller 28. april, du kan få mere at vide og prøveteste dig selv. Læs mere her.  http://www.bui-motion.dk/


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk