BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Måske er ”krimien” om Stationskroen snart slut

07-11-2019


Henning Juncker købte for 1.000 kr. og endte på tvangsauktion

Sidste punktum i kapitlet i ”Krimien” om Stationskroen i Broager er nu ved at være afsluttet. Måske!

For efter et helt usædvanligt forløb fremstår det sådan, at to venner i Thorsminde har hjulpet hinanden frem til en tvangsauktion, så de begge er ude af billedet og kan lægge flere års - ind imellem - mareridtsagtige scener bag sig. Samtidig er der ny tvivl om, hvad en nu ny ejer vil bruge byggegrunden til.

Ifølge de oplysninger, der er tilgængelige på internettet, blev Stationskroen i Broager i september 2015 handlet for 1.5 mio.kr.

Først på året 2018 fastlagde Skat den offentlige vurdering til 1.450.000 kr., og den 4. december 2018 solgte Søren Munk Arnergård bygningen til Henning Juncker, Thorsminde, for blot 1.000 kr.

Henning Juncker har forpagtningen af Søren Arnergårds restaurant i Thorsminde, og da broager.dk i sommer opsøgte Stationskroens Henning Juncker i Thorsminde, oplyste han, at han havde bedt tre entreprenører om et tilbud på at rive bygningen på Vestergade 1 i Broager ned. – Og så tror jeg, der skal bygges ældreboliger på grunden. Der bliver plads til otte, og det håber vi på, vi får lov til, lød budskabet på det tidspunkt.

Nogle uger senere blev Stationskroen sat på listen over kommende tvangsauktioner. Ifølge tinglysning.dk havde Søren Munk Arnergård et tilgodehavende (et pantebrev) på 450.000 kr. i bygningen.

Et udpluk af omtaler siden juli 2017:

22. juli 2017:
Stationskroen i Broager lukker søndag den 23.7 2017 efter 35 år. Herefter står den på en længevarende ombygning og renovering både ude og inde på programmet.
Det hele skal efter planen resultere i at åbne et nyt spisested med amerikansk tema. Stedet skal hedde Kennedy's. Der arbejdes på, at den kan åbne sidst i 2017 og dermed servere nytårsmenu.

Fredag den 1. september 2017
klokken 02.25 var der ild i bygningen. En lejlighed udbrændte.

Onsdag den 13. september 2917
klokken 21.25 blev der igen anmeldt brand i bygningen. Her udbrændte anden sal.

Den 15. september 2017:
Politiet efterlyser vidner, der måske har set noget mistænkeligt i forbindelse med branden på Stationskroen i Broager onsdag. Branden har medført alvorlige skader på bygningen og følger i øvrigt efter en brand i kroen den 1. september. 

26. september 2017:
De to brande på Stationskroen i Broager i denne måned var påsatte. Det fastslår politiet i Sønderborg. Politiet håber, at offentligheden kan hjælpe med at opklare, hvem der har påsat brandene. En dusør udloves.

- Vi står uden et motiv, men vi ved fra vores tekniske eksperter, at begge ildebrande var påsatte. Arnestedet er dog to forskellige steder, nemlig i to forskellige lejligheder, hvor beboerne ikke var hjemme, oplyser Preben Westh, leder af Sønderborg Politi til JydskeVestkysten. Politiet afviser, at en 44-årig kvindelig værtshusforpagter, som før har bestilt brandattentater og blev idømt to års fængsel, har noget at gøre med de to ildebrande på Stationskroen i Broager, som hun før har drevet.

8. maj 2018:
Forsikringsselskabet Alm. Brand Forsikring, der tidligere havde udlovet en dusør på 25.000 kr. for oplysninger, der kunne føre til opklaring af brandene, hæver dusøren til 100.000 kr.

14. august 2018
Broager.dk oplyser, at politiet vil henlægge sagen, og det er en lettet Søren Arnergård, Thorsminde, som fik den nyhed.

15. august 2018:
Alm Brand Forsikring har ikke opgivet at komme af med 100.000 kr. Det er dusøren, som er udsat for oplysninger, der fører til en opklaring af de to brande på Stationskroen i Broager. Og selvom politiet henlægger sagen, er dusøren ikke trukket tilbage.

Vi har ikke opgivet, at nogen kan og vil give politiet de oplysninger, der kan opklare brandene, så tilsagnet om dusøren står ved magt, fastslog forsikringsselskabet.

19. august 2018:
I kommunens oversigt over nedrivningssager er Stationskroen, Vestergade 1, Broager, nævnt i kategorien af sager, der afventer afklaring fra ejerne eller andre forhold der skal afklares. Ejer og kommune har aftalt besigtigelse. Kroen er tænkt nedrevet efter reglerne om finansieringen med byfornyelsesmidler, så ejeren kun betaler halvdelen af udgiften.

4. december 2018
Bygningen bliver solgt for 1.000 kr. til Henning Juncker.

2. januar 2019:
Efter forsikringsselskabets afgørelse om erstatning vil en renovering af Stationskroen efter sælgerens oplysning koste ham mindst 1,8 mio. kr., fordi han selv skal betale for den del, som ikke blev beskadiget ved brandene i september 2017. Og de penge har jeg ikke, skriver han på Facebook og tilføjer:

”Jeg har i 16 måneder ikke haft en eneste nats sammenhængende søvn. Jeg kunne ikke holde til det mere. Og jeg ved, at det havde fortsat i al evighed, hvis bygning var blevet renoveret pga frygt for skimmelsvamp ”

I morgen bringer vi på broager.dk et interview med den nye ejer af Stationskroen.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk