BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Mangler du dit valgkort? - kom og stem alligevel

01-06-2019Nogle havde af endnu ukendte grunde ikke modtaget valgkort til EU-valget søndag. Skulle problemet gentage sig til Folketingsvalget 5. juni, kan man stemme alligevel. Man skal blot medbringe gyldig legitimation.

Europaparlamentsvalget forløb fint på alle 17 valgsteder, ligesom optællingen af listestemmer forløb gnidningsfrit og var afsluttet kl. 21.47, skriver kommunen i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Men desværre oplevede de ansvarlige på valgstederne, at en del vælgere ikke havde modtaget valgkort inden valget. Vi kender i Sønderborg Kommune ikke årsagen til dette, men jeg vil gerne benytte lejligheden til at understrege, at man som stemmeberettiget godt kan stemme, selv om man ikke har modtaget et valgkort. Med andre ord - hvis du som vælger ikke har modtaget et valgkort til fx valget til Folketinget den 5. juni 2019, så kan du gøre din borgerpligt og stemme alligevel. Man skal blot møde frem på sit valgsted og medbringe gyldig legitimation, så kan man som stemmeberettiget få udskrevet et erstatningsvalgkort, fortæller Aase Henriksen, HR-chef og valggeneral i Sønderborg Kommune.

Det samme gælder i øvrigt, hvis éns valgkort er bortkommet.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk