BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Markedsdagen i dag fredag blev et tilløbsstykke

31-05-2019


Fotos: Kristian Pallesen

Lidt i kontrast til sidste år tog publikum i år virkelig godt imod tilbuddet om at opleve en rigtig markedsdag i Broager. I midtbyen var der liv i dag som sjældent set. Og de velholdte veteranbiler bød velkommen. Første blik faldt for redaktionens vedkommende på den skriggule tilhørende Nikki Paulsen, Fasanvænget i Broager.

Han er udlært mekaniker, tillært pladesmed og lever af at lave biler hos Als Motor i Sønderborg, hvor han har været ansat i nu 22 år. Han har haft veteranbilen fra 1972 siden 2002.

- Da var den grøn og blev skilt ad. Først i 2017 fik den nummerplade på og kom ud at køre igen – med historiske sorte nummerplader, som man kan bestille til biler ældre end 1976, fortæller han.

- Kun taget er intakt. Resten er der svejs i, fortæller Nikki Paulsen. Han har ikke talt timer, for det en hobby, han har.  Specielt bemærker man det usædvanligt flotte motorrum, som slet ikke er fyldt ud. Og det er der en forklaring på.

- Sådan er bilen ikke fra ”fødslen”. Der er bare ryddet op. Der er gjort rent.  Alt er poleret. Batteriet ligger i bagagerummet. Tændspolen er flyttet til motorblokken og varmeapparatet sidder inde i bilen.

- Hvor har du fået interessen fra?

- Jeg er født og opvokset med biler. Min far var selvstændig mekaniker med ”Klyt og klamp” i Skelde. Jeg blev transporteret i en bil som min til min barnedåb i 1973, tre måneder efter at modellen udkom.

Da jeg var seks år gammel kom min onkel fra Flensborg og kørte mig i en bil som min. Og i 1988, da jeg blev 18 år, anskaffede jeg mig en tilsvarende. Så min bil her i dag er nummer ni, hvoraf de tre har været på plader og resten er hugget op.

- Hvad siger konen?

- Hun anerkender, at jeg har min hobby. Så passer hun sin hobby.

- Som er hvad?

- Hun sidder og hækler lidt.

Et velbesøgt loppemarked

På pakreringspladsen er der også indrettet loppemarked. En halv snes stykker har meldt sig til bagagerumssalg. Og 3-4 kom for sent, så vi forventer at være en snes næste år, fortæller Diana Klaastad, Håndværkervej. Broager, som selv har haft børnebørnene til at rydde ud blandt deres spil og meget andet.

- Jeg er glad for lopper. Jeg går også ud til loppemarkeder, og jeg finder altid noget, jeg ikke ved, jeg mangler. Det er sådan, det er.

Jeg skal rydde ud og sælge det billigt, for så får andre også noget, de ikke ved, de mangler.


Et flot spejder-indslag

Spejderne præsenterede ting, bygget i træ, havde arrangeret bål og talte også blandt de fremmødte Anders Klaarstad, der er formand for pigespejderne i Broager og som gerne både vil have flere spejdere og flere ledere. Der er åbent for nye hele året.

- Jeg tiltrådte sidste år og har været med i et år, efter at min datter har været med i snart tre år. Som ung var jeg spejder i ca. ti år men skulle så passe uddannelsen, og så er jeg aldrig kommet i gang igen, fortæller formanden for de blå spejdere i Broager, mens han sammen med Linda Bakman, spejder gennem nu syv år er i gang med at tilberede en Hedegaard-gryde til de ca. 15 spejdere, der i dag er med til at gøre markedsdagen i Broager til en god oplevelse.

 

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk