BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Mia hjalp far med at indsamle juletræer i dag

04-01-2020


Spejder-formand Anders Klaasted og spejderleder Vivi Meeder på juletræs-inhdsamling.

Mia Klaastad var med sin far Anders i formiddag for at samle juletræer, da han sammen med Vivi Meeder fra Broager Pigespejder var ude for at indsamle juletræer. Det var seks andre hold forældre fra pigespejderne også. Mellem jul og nytår lovede de nemlig alle i Broager by, at de i dag kunne komme af med deres juletræ, hvis de stillede det ud til vejen uden pynt og med 30 kr. fastgjort i en pose.

Det var der 100-150 der gjorde, skønnede Anders en god time efter, at indsamlingen af juletræer i Broager by var sat i gang. Så det skæpper lidt i spejdernes aktivitets-kasse.

- Det har i mange år været en tradition, at det er drengespejderne i byen, der sælger juletræer, og at det er pigespejderne, der tilbyder at samle træerne ind og afleverede dem på genbrugspladsen, fortæller Anders, som er formand for Broager Pigespejder.

- Vi havde i år håbet, at vi kunne få en container stillet et centralt sted i byen, men så skal vognmanden betale afgift af juletræerne som industriaffald, fortæller formanden og ryster lidt på hovedet af den form for bureaukrati.

Overskuddet fra dagens juletræs-oprydning går ubeskåret til spejderne aktiviteter. – Og vi skal i år med på en stor lejr ved Thyregod i sommerferiens uge 28 med over 300 deltagere fra Dybbøl division, der strækker sig fra Nordborg til Padborg.

Mia har gemt sig bag juletræer indsamlet på Sletmarken nordlige del, hvor ca. en trediedel af beboerne havde sat juletræet ud. (Fotos: Kristian Pallesen).


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk