BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Michael vil mindske madspildet i Broager

04-07-2018


Også Too Good To Go er på dagsordenen på sigt. (Foto: Anders Hilmer Hansen).

To steder i Super Brugsen er det synligt, at butikken har fået ny leder. I én køleboks ligger der nu varer, der til nedsat pris er til salg, fordi de nærmer sig udløbsdatoen. I en anden køleboks, ved slagteren, kan man nu for 25 kr. købe kød til én person. Begge dele har til formål at mindske madspild og give forbrugerne en bedre service.

- Ja, disse nye tilbud har med madspild at gøre. I stedet for at vi lader varen ligge til sidste salgsdag, så fjerner vi varen et par dage før og sælger til en god reduceret pris, så kunderne kan købe til billigere penge. Jeg kan godt sætte mig ind i, hvad man må føle, hvis man til fuld pris køber en pose boller til 20 kroner og så kommer hjem og finder ud af, at det har udløbsdag på købsdagen, siger Michael Næsby om baggrunden for initiativet ”Red maden køleboks” med bl.a. mælk, pålæg og andre fødevarer.

Et andet initiativ med samme formål, at mindske madspild er, at han har placeret et 25 kroners marked ved slagteren til dem der ikke ønsker de store portioner. Singler og ældre - og i denne tid selvfølgelig også turister med begrænset køle- eller frysekapacitet - har brug for mindre portioner, f.eks. to marinerede kyllingebryster eller nakkefilet eller et par koteletter. Det behov skal vi indfri, mener den nye uddeler.

På sigt håber han også at tilslutte butikken til ordningen ”Too Good To Go”, som forretning og forbrugere kan bruge til at mindske madspildet til reducerede priser. Too Good To Go er aktiv i seks europæiske lande. Ved udgangen af 2017 var 5.000 forretninger med i appen, 3 millioner brugere har downloaded appen, og over 2,5 millioner måltider er reddet. Tallene stiger dagligt.

- Men vi tager tingene skridt for skridt, fastslår Michael Næsby.

Udvidede åbningstider

Fra den 16. juli udvider Super Brugsen også åbningstiderne.

- Vi holder åbent kl. 8-20 alle dage og bageren fra klokken 7. Vi skal være mere attraktive overfor turisterne. De kommer typisk lørdag eftermiddag. Og klokken er hurtigt 17-17.30, før de får pakket ud og skal ud at handle, siger han.

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk