BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Mikkel søger medspillere til sommerens egnsspil

01-03-201814-årige Mikkel Klinge Vandkær Thomsen fra Lysabild er vild med skuespil. I år spiller han igen med i egnsspillet ”Fare, fare krigsmand” på Cathrinesmindes Teglværk og han håber, at der er mange flere, der vil være med.

Første prøve foregår d. 3. april kl. 19 – 22 på Broager skole, hvor der er grundtræning, gennemlæsning af stykket og måltagning til kostumer. Har du lyst til at spille egnsspil sammen med Mikkel og de andre eller hjælpe til i kulissen, kan du se en lille video med Mikkel på hjemmesiden www.cm-venner.dk eller få yderligere oplysninger hos Carsten Hauerberg, fmd. Cathrinesmindes Venner, tlf. 20186872 , e-mail: hauerberg@bbsyd.dk eller hos instruktør Kristian Hald, tlf. 23984309

Stykket handler om teglværksejer Christian Hollensen

”Jeg elsker det og glæder mig helt vildt til at mødes med hele holdet igen ”, siger Mikkel mens han viser, hvordan han skal agere i spillet. “Fare, fare krigsmand” handler om teglværksejer Christian Hollensen, der sammen med nogle af sine teglværksarbejdere indkaldes til tysk krigstjeneste under første verdenskrig. Alt imens holdes teglværket og hverdagen I gang af Christians husbestyrerinde og kvindelige teglværksarbejdere samt de mænd, der ikke blev sendt tii fronten.

Stykket beskriver de samfundspolitiske forandringer og krigens store omvæltninger for soldater, krigsfanger, familier, koner og børn under første verdenskrig. ”Fare, fare krigsmand viser hverdagen på teglværket med angst, glæde, håb, fortvivlelse og kærlighed, som den så ud mellem 1914 og 1918. Tysklands nederlag førte som bekendt til afstemningen og genforeningen i 1920.

Og Mikkel er med: ”Det er helt forskelligt fra hverdagen. Man lever sig ind i sin rolle og den tidsalder man spiller i. Det er fantastisk. Du får nye venner, medspillerne er hjælpsomme og det ville være fantastisk, hvis flere unge ville være med.”

En genopsætning fra 2016

Egnsspillet, der er en genopsætning fra 2016, er blevet til på baggrund af mere end 700 breve, som Christian Hollensen og hans husbestyrerinde, senere kone, Ingeborg skrev til hinanden under krigen. Stykket opføres fra 13. -17. juni i år og er skrevet af Jacob Clausen. Kristian Hald instruerer. Mange af de ca. 30 medvirkende har allerede meldt sig, men der mangler stadig skuespillere til 1 -2 kvinderoller og 4 - 5 manderoller. Ligeledes efterlyses spillemænd og/eller - kvinder med akustiske instrumenter til at være med i forestillingen.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk