BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Min første Elcykel - Del 1 - Op på jernhesten igen

31-05-2019Min første Elcykel - Del 1 - Op på jernhesten igen
 

Af IreneSanchez Lorenzen, Gammelgab 

Efter vi er flyttet til Gammelgab er min gamle cykel blevet støvet.

Jeg har ellers cyklet til alt da jeg boede i Aarhus og senere  i Sønderborg. Selv lige til det sidste i min graviditet tog jeg Randersvejen til Skejby hver dag, Aarhus svar på Alpe d´huez, men efter vi havde fået børn og var flyttet på landet, havde jeg simpelthen givet op.


Jeg er ellers meget miljøbevidst i meget af det jeg gør. Det er jo derfor jeg er flyttet i Økosamfundet Soleng. Vi har kun én bil og gør en masse andre ting for at passe på miljøet, så det pinte mig med de mange ekstra kilometer frem og tilbage til Sønderborg de dage, hvor vi skulle deles om bilen, og jeg derfor var nødt til at køre frem og tilbage.

I min bevidsthed var en cykeltur ind til Sønderborg næsten umulig, tidsmæssigt, når jeg skulle nå at hente den mindste i børnehaven og energimæssigt, når der ikke ville være overskud til børnene efter 12 km i strid modvind at have kæmpet mig op af Dybbøl Banke og resten af de mange bakker ud til Gammelgab.

Men sidste år i maj åbnede der sig en helt ny verden for mig. Jeg tog mig sammen til at teste Kim Cykelsmed vores nabos elcykler.

Lige pludselig var Dybbøl Banke bare et bump på vejen og en tur ind til arbejde i Sønderborg centrum tog 30 min. Kun 5 min ekstra, når man regner gåturen fra én af langtidsparkeringspladserne på havnen med.


Tilmed fik jeg med jobbet som cyklende turismemedarbejder på Broagerland sidste år også tildelt en christianiacykelmed elmotor til
at køre rundt på, og den daglige tur på ca 24 km gik som en leg.

I år har jeg investeret i min egen elcykel. Og min grønne samvittighed er blevet lidt mindre sort. Samtidigt sparer jeg penge, tanker godt
humør og gør noget for min sundhed.

Næste lørdag bringer vi fortsættelsen - del 2: Snyd eller sundhed og pengepungen.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk