BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Min første Elcykel - Del 2 – Snyd/Sundhed/Pengepung

08-06-2019Min første Elcykel - Del 2 – Snyd/Sundhed/Pengepung

Inden jeg satte mig op på en Elcykel havde jeg alle mulige fordomme om at det var snyd at cykle på en elcykel og at det ville gå ud over min sundhed. Eller at det kun var for gamle mennesker.

Men realiteten er at radiussen for hvornår jeg tager elcykelen er blevet større og at jeg derfor får mere motion.

En tur ind til Broager med den mindste, hvor jeg tidligere ville vurdere at det ville tage for langt tid at cykle i min travle hverdag, kan jeg nu klappe pengepungen, pudse den grønne glorie og snuppe
cyklen, sætte den mindste ind i cykelvognen og suse derudad og være fremme på under et kvarter.

Og selvom det i princippet er snyd med elmotoren. Så giver det stadigvæk mere motion end hvis jeg havde taget bilen, som jeg normalt ville havde gjort på grund af tidsnød.
 

Pengepungen

Vi har kun en bil i vores familie. Jeg valgte at købe en elcykel som bil nr 2.

Min chef har lige været med i en elcykel-kampagne som Projekt Zero har lavet. I den fortæller de at en elcykel tager 500kr om året at blive ladet op, mens at man skal regne 10.000kr på bilen, hvis man cykler 12 km hver vej.
 

Dertil skal der selvfølgelig regnes service både på bil og cykel samt at cyklen skal have nyt batteri ca. hver 5 år. Men for de penge man sparer, er der vidst både råd til batteri, købe bedre regntøj og
vintertøj til cykelturen.

Der er 12 km fra Gammelgab ind til Mariekirken i Sønderborg. Når man passere de magiske 12 km (24 frem og tilbage) kan man få kørselsfradrag. Uanset om det er cyklen eller bilen man tager.

Vælger man cyklen er der altså næsten 800 kr lige ned i lommen hver måned. Så er der råd til at tage ud og spise en ekstra gang om måneden og støtte op om og holde liv i den lokale madkultur.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk