BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Naturvandring til højlandet ved Broager på søndag

27-08-2019Sønderborg Kommune inviterer på en guidet tur søndag den 1. september. Deltagerne kigger efter sensommerens insekter og efterårets frugt og nødder i bakker ved Gammelmark. 

Mødestedet er den offentlig P-pladsen ved Gendarmstien ved Gammelmark Strand (kør forbi campingpladsen til stranden) ved Dynt. Husk tøj efter vejret, f.eks. kraftigt fodtøj og tag gerne en kikkert med. Turen begynder kl. 10.

--

I en pressemeddelelse skriver kommunen:

I sensommeren og den snarlige indgang til efteråret tilbyder Sønderborg Kommune atter en vandretur i naturen med guide.

Turen går denne gang på Gendarmstien langs kysten ved Gammelmark Strand ved Broager og op i ”højlandet” på Broagerland, hvorfra man kan se vandet i både Vemmingbund og Flensborg Fjord på én gang.

Når sommeren går på hæld, er mange af småfuglene, som har bidraget til lydbilledet i skov og krat forår og sommer, på vej syd på igen, og der er blevet mere stille derude.

Men på solrige dage i sensommeren kan luften til gengæld stadig svirre af insekter - både fluer, bier, hvepse, guldsmede og sommerfugle. I 2019 har tidselsommerfuglen været alle steder og i stor mængde.

Denne store og meget flotte sommerfugl er en stærk flyver, og kommer i maj til Nordeuropa fra Middelhavslandene. 
Den optræder netop i år i enorme antal, og ses ofte ved føderige steder som tidsler og en lang række andre blomster, også i haver. Vi satser på at se den på vores naturvandring.

Men ellers vil vi se på det varierede naturrige landskab ved Gammelmark og Dynt, hvor der findes en lang række dyre- og plantearter.

Herunder også nogle som generelt er mere eller mindre sjældne. 
Blandt planterne således arter som bakketidsel, mark-tusindgylden, smalbladet klokke o.a., som alle er tilknyttet tør lerbund med begrænset næring.

Blandt dyrene er området især kendt for at omfatte et stort antal paddearter, herunder strandtudse og spidssnudet frø.

Efteråret er også frugternes tid, og vi vil på turen se efter nødder og frugt på de vilde buske i hegn og krat.

Netop i år ser det f.eks. ud til at der er rigtig stor produktion af hasselnødder, rønnebær og bog (frø fra bøgetræet).

Foto: Spidssnudet frø.

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk