BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Nejs Bjerg har oprettet et team af førstehjælpere

05-05-2019


Anne Sylvest Jensen håber, at andre i byen følger op.

Vi vil skabe bedst mulig tryghed og hjælper gerne andre grundejerforeninger i byen med at gøre tilsvarende, siger formanden for Nejs Bjerg grundejerforening, Anne Sylvest Jensen, om indsatsen for at få flere førstehjælpere i Broager by.

Sammenholdet på Nejs Bjerg har ført til, at der nu er ni, som har meldt sig som førstehjælpere, efter at de nu har været på et syv timers kursus. Det betyder, at de kan tilkaldes, hvis én i nærheden udsættes for et hjertestop.

I det øjeblik hvor der sker et hjertestop, og der bliver ringet 112, vil vagtcentralen finde frem til de tre førstehjælpere, som er tættest på hændelsesstedet. De tre vil få sendt adressen, rutevejledning og besked om deres rolle.

Èn førstehjælper sendes af sted til adressen for at yde hjertelungeredning, én sendes afsted for at hente nærmest tilgængelige hjertestarter, og den sidste sendes også til adressen for at vise lægebil og ambulance vej og/eller hjælpe med hjertelungeredning.

Indkøber hjertestarter

- Vi er nu ni uddannede førstehjælpere, som er klar til at hjælpe, hvis der bliver behov. Det øger trygheden på Nejs Bjerg. Og sammen med Boligforeningen B42 indkøber vi en hjertestarter, som bliver opsat centralt på Nejs Bjerg om et par måneder, fortæller Anne Sylvest Jensen, formand for Grundejerforeningen på Nejs Bjerg.

Hun fik ideen til at spørge rundt i grundejerforeningens lukkede facebook-gruppe, efter at have set en fjernsynsudsendelse om ”Danmark redder liv”.

- Så jeg startede projektet op med tilmeldinger og ringede til København og tilmeldte os. Godt en halv snes meldte sig til uddannelsen, og ni har besluttet at tilmelde sig som førstehjælpere, blandt dem også to reddere. Desuden har vi en psykolog i området, som vi vil hjælpe til med at gennemføre en de-briefing for involverede, hvis det en dag bliver alvor med at assistere ved et hjertestop. Det er vigtigt, man ikke står alene i situationen og bagefter, siger formanden.

Vigtigt at få flere med

Anne Sylvest Jensen opfordrer andre grundejerforeninger i byen til at følge efter, så hele Broager by bliver godt dækket ind med førstehjælpere. – Jeg assisterer meget gerne med at få udbudt flere førstehjælpskurser til borgere i Broager, som vil være med i ”Danmark redder liv”. Interesserede kan ringe 2526 7049 eller sende en mail ved at klikke på adressen rsb@stofanet.dk 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk