BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Nejsvej bliver spærret de næste to måneder

14-01-2022


Kortet viser vejspærringen de næste to måneder.

Nu er det trafikanterne på Nejsvej, den store færdselsåre gennem Broager, der bliver berørt af det omfattende kloakarbejde, som firmaet Arkil er i gang med i Broager by.

Nejsvej bliver nemlig fra på mandag spærret imellem Mejerivej og Vestergade, og der bliver skiltet med omkørsel. Rigtig mange borgere bliver berørt de næste par måneder. Forventningen er nemlig, at spærringen løber frem til foreløbig 14. marts.

- Nejsvej bliver totalspærret for biler, men fodgængere og cyklister kan komme igennem på det nordlige fortov, oplyser entrepriseleder Kristian Sveidahl Lauridsen, Arkil A/S til broager.dk. Og så hurtigt som muligt vil den vestlige gren af Vestergade-Nejsvej blive åbnet, tilføjer han. Men om det tager to eller fire uger er umuligt at svare på. Fra Mejerivej og den korte strækning vil Vestergade er jordbunden nemlig en smule problematisk, og kloakeringen skal ned i en dybde på 5½ meter - det dybeste sted på hele strækningen. På resten af Nejsvej er gravedybden 4½ meter.

-De store rør på 1,2 meter i diameter er til regnvandet, så vi fremtidssikrer for klimaændringer. Vi lægger også nye rør til spildevandet. De er på 25 cm i diameter, oplyser entrepriselederen.

Beboerne på Mejerivej har nu i nogle uger oplevet, hvordan firmaet Arkil med gravemaskiner sætter nye store betonrør ned i gaden for at udvide kloaksystemet, så spildevand og overfladevand fremover skal ledes væk i to separate rør. Arbejdet strækker sig over de næste par år, hvor hele midtbyen i Broager by skal kloakrenoveres.Næste etape, efter Nejsvej, bliver Ramsherred og Sct. Pauli.