BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Ny naturperle ved Gammelmark

02-01-2019Af Kaj Østergaard

Her efter nytår er der kommet endnu et argument til at snøre vandreskoene og smide jule fedtet væk.

Ved Gammelmark er der kommet en ny vandresti som er en ren naturperle, der binder to nuværende stier sammen. Stien tror jeg at de nye ejere af campingpladsen har etableret, og det skal de have mange tak for.

Hvis man går langs med Gendarmstien og Hjertestien mod Spar Es, møder man kort efter campingpladsen et stiforløb, som for nogle år siden blev rykket længere ind på land – efter utallige oversvømmelser- hvor nu Efeu planter ” kravler ” op af træerne. Et fantastisk syn!

Midt på dette stiforløb går der en sti op til kanonstillingerne fra 1864 og lige ved siden af er der nu kommet en ny sti, som ligger i et dalområde der ikke tidligere har været tilgængelig. Her kan man også se noget af campingpladsens dyrehold. Den nye sti forbinder stien op til kanonstillingen, så man nu har mulighed for at lave forskellige rundstrækninger på Gammelmark Klinter.

Når man ser den nye sti, siger man bare: Wauw – en lise til sjælen!

Den nye sti er kun få hundrede meter lang, men har en stor naturmæssig værdi, da den også giver mange muligheder. Stien er ikke helt færdig endnu, men man kan fint få et indtryk af stien.

Er du dus med himlens fugle

Når man ikke kender Gammelmark, kan de mange stier i området godt virke overvældende, men kender man dem først og synger ” Er du dus med himlens fugle ”, så glædes man ved de mange naturperler der er i området.

På Gendarmstiens kort kan man se nogle af stierne, men det ville være alletiders, hvis alle stierne fandtes på et kort i Stort målestok. Et fromt fremtidsønske!

I dagene her efter nytår er der meldt forhøjet vandstand for området, så gummistøvler vil være praktisk fodtøj.

Når jule fedtet er gået væk, kan man glæde sig over at kroppen er tanket op med nytårs vitaminer.

God tur!


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk