BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Nye oplevelser i lokalarkivet på Broagerhus

09-03-2018I forbindelse med Broagerhus' åbent hus arrangement den 7. marts har Broagerlands Lokalarkiv ændret sin udstilling i lokalet i stueetagen.

Foruden arkivets faste udstillingsgenstande i montre og skabe, kan man nu en tid frem også se postkortmotiver fra Broager by forstørret og ophængt sammen med helt nye fotos af de samme steder. (Foto: Finn Wogensen).

På nyindkøbte planchevægge vises der nu også et halvt hundrede forstørrede sider fra en scrapbog, som tidligere skoleinspektør Carl Jensen lavede engang i 40'erne. Her skriver han navne, fødselsdag, hjemby og udskrivningsdato af skolen om en række elever, som han underviste i 20'erne og 30'erne. Derforuden er der billeder af mange af børnene - enten enkeltfotos eller klassebilleder. Så her er noget at kigge efter for folk, der havde familie på Broagerland på den tid.

Carl Jensen blev ansat på Broager Skole i 1920. Han virkede som lærer frem til 1946, hvor han blev skoleinspektør på skolen. Det hverv havde han frem til sin død i 1953.

På grund af sit engagement i modstandskampen måtte han i 1944 flygte til Sverige. Her boede og arbejdede han i byen Fristad. Her har mange Broagerelever og lærere senere været på skoleudveksling takket være Carl Jensens kontakter.

Efter krigen opførte han en villa på Vesterbakke, som han gav navnet Fristad. Den er netop nedrevet, for at give plads til en børnehave, der pt. er under opførelse.

Carl Jensen var en fremtrædende personlighed i Broagerlands foreningsliv. Han havde her sit virke i BUI, Broager Bio, Forsamlingsgården, Husflidsforeningen og Den danske Folkebørnehave.

Lokalarkivets udstillingslokale er altid åbent, så besøgende i andre ærinder kan kigge ind, når de er i huset. Mandag, tirsdag og onsdag formiddag kan man desuden følge en non stop billedvisning på den nye fremvisningsskærm i lokalet. Lige nu er det motiver fra det gamle Egernsund, der vises.

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk