BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Nye strømninger på Broagerland - møde 22 september

15-09-2021Dem der onsdag i næste uge møder op til den stiftende generalforsamling i den nye ”Foreningen Broagerland 3.0” får et godt indblik i, hvad et første bo- og arbejdsfællesskab på Broagerland kan byde på.

Modellen er et resultat af næsten tre års arbejde igangsat af de fem landsbylaug og Broager Udviklingsforum i samarbejde med en ekspert fra Københavns Universitet.

Alle er velkomne og vil gå hjem fra mødet med ny viden om, hvordan nye rammer kan blive til nye tilbud for børnehaver, skoler, unge, ældre og foreningsliv på Broagerland – og hvad næste skridt bliver.

Mødet foregår onsdag den 22. september på Broagerhus kl. 19 – med eller uden tilmelding. Efter en orientering om, hvordan det første bo- og arbejdsfællesskab på Broager kan tænkes indrettet, skal foreningen stiftes. Altså er der mulighed for også at lade sig vælge til den kommende bestyrelse.

I et tænkt eksempel på det første bo- og arbejdsfællesskab er der boliger til alle generationer, familier, singler, ældre og unge. Der er lokaler til at drive egen virksomhed, og gode bud kunne være erhverv inden for oplevelses-økonomien.

Som arrangørerne skriver i en pjece om Broagerland 3.0, handler initiativet om Broagerlands fremtid. Ideerne bygger på en pejling af de nye strømninger blandt yngre generationer. Men fællesskaber bliver jo farvet af de mennesker, der flytter ind i dem. En gruppe af lokale har lavet et tænkt eksempel på, hvordan en nedlagt landbrugsejendom kan omdannes. De kalder det for ”Mødestedet”.

Du kan lade dig inspirere til mødet på onsdag ved at læse mere HER

Interesserede kan se mere på hjemmesiden broagerland.dk