BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Nyt info hus i Smøl

20-01-2020


(Foto: Kaj Østergaard)

Nyt info hus i Smøl

Af Kaj Østergaard
 

Så har de aktive folk i Smøl Landsbylaug påny svunget hammeren.

De har nu erstattet den tidligere INFO tavle midt i byen, med et nybygget infohus i træ. På bagvæggen kommer der en INFO tavle og på siderne er der plads til salg af ting. I infohuset er der også blevet plads til den gamle bænk.

På cyklen ved siden af infohuset hænger der et skilt med teksten ”Pit Stop 100 m”, som henviser til det renoverede transformatortårn. Dette tårn er blevet populært blandt vandrede og cyklister. I tårnets gæstebog kan man se at tårnet har haft besøg fra mange lande i Europa, som har brugt tårnet til et pit stop eller for at søge ly for vejrguderne.

Det renoverede transformatortårn fik i november 2018 tildelt en anerkendelse af Sønderborg Kommune i konkurrencen ”Smukke bygninger og steder” i kategorien ”Anerkendelse af godt lokalt initiativ”. Med anerkendelsen fulgte et diplom og en bronzeplade som var lavet af kunstnerne Hanne Ida Helstrup og Vibeke Fonnesberg.

I mange år har nogle af borgerne i Smøl tilbudt vandrede og cyklister vand og mulighed for cykelreparation via små skilte ved husene. Fra 2020 vil dette blive mere organiseret med skilte i Sønderborg Kommune.

I marts 2019 blev Østersøruten – en cykelrute som også går igennem Egernsund, Skodsbøl og Smøl – kåret som årets cykelrute 2019 ved den hollandske vandre- og cykelmesse ”Fietsen Wanderbeurs” som havde 43.000 besøgende.

I efteråret fik Smøl landsbylaug 1.500 blomsterløg af Sønderborg Kommune som blev plantet i november måned. Til foråret vil Smøl være dækket af farvestrålende tulipaner og narcisser som byder vandrede og cyklister velkommen til Smøl.

Man kan godt forstå at Østersøruten blev kåret som årets cykelrute, sådan som vandrede og cyklister bliver beværtet i Smøl.

Hvilken kaffe byder du uventede gæster ?


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk