BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Også i år bliver skilte til cykelfærgen fjernet

10-07-2021Af Gerhard Jacobsen, cykelfærgen.

I 2019 fik vi fjernet vores skilt i Brunsnæs, og et opråb i medierne afslørede “tyveknægten”.

I 2021 er der hen over 1 uge fjernet skilte i Egernsund, Rendbjerg og Brunsnæs.

Jo, vi kender efterhånden lidt til modvind på cykelstien, men at det nu viser sig, at “gerningsmanden” er vores egen Kommune som jeg forud har rådført mig med og som også har hjulpet med at finansiere skiltene med støtte fra home i Broager, er vel et oplagt emne til næste udgave af æ Rummelpot.

På grund af manglende ressourcer har man ikke set sig i stand til at informere mig men fortæller nu, at skiltene kan afhentes på Østager 1, Sønderborg.

I mit perspektiv er sagen i sig selv til at grine af, men tænker jeg på Bauhaus som i Sønderborg får lov til at opføre et vistnok 20 m højt skilt så det kan ses fra motorvejen eller at i politikker snart hænger på lygtepæle og andre kreative halmvogne i det ganske land, så tænk på, at vi borgere som gør en frivillig indsats, at vi gerne vil behandles med respekt og mødes i øjenhøjde og ikke som i dette tilfælde bliver underlagt myndigheders magtarrogance.

Med hjælp fra Ellen Trane Nørby blev skiltene onsdag afhentet hos Kommunens materialegård i Sønderborg og bragt hjem. Vi skal nu forsøge at få en aftale på plads med myndighed, så de hurtigst mulig kan guide vores passagerer til færgen.

OPDATERING 12.JULI

Kommunen har bekræftet, at cykelfærgen opsætter skiltene på de samme placeringer som de har været hidtil.

"Samtidig har vi aftalt, at vi efter sommerferien tager en dialog omkring vejvisningstavler fremadrettet, således at der fremover opsættes autoriserede vejvisningstavler, som opsættes efter gældende regler," tilføjer kommunen i en mail til Gerhard Jacobsen.