BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Optur for Sønderborg

09-11-2021


I dag er der 945 færre, som lever af overførselsindkomst i Sønderborg Kommune. Så nu er ”kun” 9.252 borgere i den arbejdsduelige alder på overførselsindkomst i kommunen.

Den sæsonkorrigerede ledighed i Sønderborg Kommune er pr 30.09.21 på 2,6 %. Så lave ledighedstal er ikke set siden før september 2007. Det går godt i Sønderborg Kommune.

Tilmed har 64 flygtninge og indvandrere siden 2010 forladt kommunen for at rejse permanent tilbage til deres tidligere hjemland eller opholdsland. Sønderborg Kommune er én af de kommuner i landet, hvor flest har taget imod det tilbud og står for seks procent af alle repatrieringer Danmark. Det oplyser formanden for arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget, Jan Prokopek Jensen i en pressemeddelelse.

17 er rejst retur i år. 16 af dem til Syrien. Derudover har kommunen seks igangværende sager. Der er kun fire kommuner i Jylland og på Fyn udover Sønderborg, der har ”hjemsendt” flere end ti borgere i 2021. Alle kommunens udgifter refunderes af staten.

Den stigende interesse for at vende hjem og hjælpe med at genopbygge det land borgerne kom fra, er bl a et resultat af den øgede vejledning, som Jobcentret i Sønderborg leverer.

Jobcentret tilknytter en familievejleder i de sager, hvor der er børn involveret, så det bliver et godt forløb.