BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

På Caminoen sker der noget mentalt i ens hoved

21-10-2018I foredragsserien ”5 onsdage” på Broagerhus er der lagt op til en ekstraordinær oplevelse onsdag den 24. oktober. To Camino-vandrere fra Broager fortæller og beretter og giver gode tips fra sig, før husorkestret The True Drue Crew spiller op – og en kok giver smagsprøver på mad/snacks, som man nyder og oplever, når man vandrer på Caminoen, dertil serveres naturligvis spanske vine der passer til.

Og. Optakten til denne fortælleaften kan så glimrende være et besøg i lokalhistorisk arkivs rum i stueetagen, hvor du kan se, hvordan man skal være påklædt på vandreturen. Der vises også billeder fra de ture, som Jørn Plauborg og Sven Ruder fra Broager har været på. For Jørns vedkommende er det to gange.

- Min gode ven Sven har jo gået tusindvis af kilometer og har været på Caminoen adskillige gange. Han arbejder ikke længere og har sin egen flyver, så han flyver derned i ny og næ, når han synes, han vil gå en tur. Det er helt fantastisk.

Han lokkede mig ind i det på et tidspunkt, og min kone og hans kæreste stødte til os efter syv dages vandring, og så havde vi ekstra tre dage sammen på en forlænget påskeferie.

Jeg er helt sikker på, det kommer til at ske igen. Caminoen er ca. 800 km lang og jeg har gået ca. 300 km af den, for jeg er jo i arbejde og må tage strækningen lidt i stød.

Jeg bor på Nejs Bjerg og arbejder i Sønderborg, og som optakt til den første tur på Caminoen gik jeg på vores egen lille lokale Camino, gendarmstien, fra Broager og ind til Sønderborg, 12 km. Jeg gik hjemmefra kl. 05.30 og var inde kl. 8, og i weekenden gik Sven og jeg så sammen 10-15 km. på Broagerland for at varme op og især for at gå fodtøjet til. Den allervigtigste forberedelse er fodtøjet, fastslår Jørn Plauborg.

Aftenen på Broagerhus vil byde på en hel del om historien. Hvorfor er Caminoen der egentlig overhovedet. Det bliver Svens afdeling at fortælle om, ligesom han vil fortælle, hvad man skal have med og hvad det koster.

Jeg tager den mere personlige vinkel. Jeg er jo ikke religiøs på den måde, for det er jo en pilgrimsrute. Men der sker noget oppe i hovedet, som jeg gerne vil fortælle om, når man går der i paradisets have – ja sådan oplevede jeg det nogen gange – så sker der noget mentalt, fortæller Jørn Plauborg. Og hvad det er, kan du høre om onsdag den 24. oktober på Broagerhus. Det kræver tilmelding på broagerhus@broager.dk  

 

 

 

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk