BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Penge til at forskønne

08-04-2022


Som scenen blev opført af frivillige, bliver omgivelserne det også.

Sønderborg Kommune har uddelt 100.000 kroner til private og foreninger der forskønner de grønne områder.

Der var 30 ansøgere til denne pose penge og 12 blev udvalgt, heriblandt Skelde Legepladsforening, som får 9.000 kr. til at forny legeplads m.m. i Skelde, og BUI Rock, som far 4500 kroner til at forskønne området ved scenen på Idrætscenteret.

Pengene falder, når de nødvendige tilladelser og dokumentationen for finansieringen er på plads, og efterfølgende skal foreningerne selv sørge for drift og vedligeholdelse.

Så nu skal BUI Rock drengene have fundet de grønne fingre frem, så der også er noget for øjet, når musikken spiller og hyggen er i højsædet, og Skelde Legepladsforening kan se frem til at få en legeplads, som bliver endnu mere attraktiv.

Som nævnt havde 30 foreninger/borgere søgt om tilskud på mere end 350.000 kr. De tilgodesete ansøgninger handler meget om vedligeholdelse af eksisterende grønne områder, mens ansøgninger om indkøb og etablering af nye områder har haft vanskeligere ved at slippe igennem nåleøjet, skriver kommunen i en pressemeddelelse.


- Ansøgningerne vidner om en enorm virkelyst i lokalsamfundene, hvor mange gerne vil gøre noget for fællesskabet og for at løfte værdien af de lokale oplevelser. Der er tale om en stor frivillighed, både fra enkeltpersoner og i foreninger, og det er rart, at vi har mulighed for at påskønne. Men jeg er enig i, at vi må se på kriterierne sammenholdt med beløbets størrelse, så forventningsafstemningen bliver bedre, siger næstformand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget, Daniel Staugaard, Egernsund.