BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Prinsessen deltager i juni i Egernsund

11-04-2018Prinsesse Benedikte klippede den røde snor til Egernsundbroen ved indvielsen den 19. juni for 50 år siden, og hun har sagt ja til at deltage under festlighederne på broen i år, 50 år efter, den 23. juni.

- Vi har valgt at lægge arrangementet på en lørdag så alle borgere kan være med, og det er en stor ære, at Prinsesse Benedikte også kommer i år, 50 år efter indvielsen, Det siger noget om, hvor vigtigt og historisk, begivenheden er, siger Lene Neumann Jepsen på arrangørernes vegne.

Prinsesse Benedikte skal afsløre et jubilæumsemblem, som bliver sat op for at markerer 50 års jubilæet for, at den sidste kædefærge i Danmark blev erstattet med en bro.

Gammelt hejseværk afsløres

På selve broen klokken 13.30 vil der være en jubilæumsceremoni med taler fra prinsesse Benedikte, borgmester Erik Lauritzen og kulturudvalgsformand Stephan Kleinschmidt. På broen vil Prinsesse Benedikte afsløre et jubilæumsemblem.

På havnen vil der om eftermiddagen blive afsløret et gammelt hejseværk fra Egernsund færge. Hejseværket hejste en broklap ned på færgen, så bilerne kunne køre i land. Hejseværket har ligget gemt væk i mange år, men er nu blevet restaureret på et skibsværft for 100.000 kroner.

- Det hele bliver lavet af frivillige fra foreningerne. Det bliver en hel dag med gang i den. Vi kommer til at vise byen fra den bedste side, siger Daniel Staugaard til JV. Borgerforeningen, Egernsund Kultur- og Idrætsforening, Kulturhuset Den Gamle Skole og Egernsund Frivillige Brandværn har arrangeret dagen.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk