BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Rigtig meget lykkes i Brunsnæs, Iller og Busholm

25-10-2018


Formand Henning modtager beviset på hæderen.

Rigtig meget er lykkedes for Brunsnæs, Iller og Busholm det seneste år - takket være den lokale opbakning og den opmærksomhed, BIB landsbylaug har opnået i andre sammenhænge, f.eks. med titlen som årets landsby, triatlonstævne, vinder af en træskulptur og gennembruddet i arbejdet med cykelfærgen til Langballig.

Det fremgik af Henning Rasmussens beretning på generalforsamlingen i BIB landsbylaug i aften på Cathrinesmindes Teglværk, hvor han fortalte lidt om resultaterne:

- I april måned blev BIB kåret til årets landsby i Sønderborg (ud af 36 laug). Udvælgelsen skete ud fra de enkelte laugs bestyrelsesberetninger til generalforsamlingerne – tidligere skulle laugene selv ansøge om tildelingen.

Affaldsindsamlingen gik igen fint – og traktementet blev refunderet af kommunen, som godkendte indkøb af ekstra pølser og drikkevarer, der gik videre til Grundejerforeningens strandrensning.

”Den lille mand” til Brunsnæs

Sammen med grundejerforeningen lagde vi billet ind på én af figurerne fra Wood Sculpture festivalen i Sønderborg. Ud over at begrunde ansøgningen med det gode samarbejde, slog vi på grundejerforeningens 50 års jubilæum og vores kåring som årets landsby.

Vi fik én af de 10 skulpturer i konkurrence med 56 ansøgere. Og vi fik den, som vi synes, var den bedste af dem alle. ”Den lille mand” står nu fint og ser ud over fjorden neden for Strandhjem.

Vi har igen i år haft 2 fællesmøder for landsbylaugene på Broagerland, hvor vi orienterer hinanden om, hvad der rør sig, og hvad vi evt. kan samarbejde om.

Svineriet i Sandkulen er stoppet

Sidste år fik vi en shelter opstillet i Sandkulen. Fint for vandrerne, men misbrugt af mange andre, der brugte området som erstatning for campingplads og derved sparede penge.

En weekend var der 2 autocampere, 1 campingvogn, 3 telte og 4 personbiler i området omkring shelteren, hvor der i følge skiltningen slet ikke må camperes.

Efter møde med Skov-og Naturstyrelsen, der ejer Sandkulen, anbragte de tre sten på indkørslen til shelteren. Desværre havde de lagt en mindre sten i midten, som en voksen mand kunne rulle væk – og det skete, hver gang den blev lagt tilbage. Efter en rum tid skiftede de den mindre sten ud med en større ikke flytbar sten. Dermed er der også sat en stopper for et større svineri.

Landsbylaugene har også arrangeret 3 busture ”kend dit Broagerland”, som gik fint og laugene er gået ind i et uformelt samarbejde med Broager Udviklingsforum.

Imponerende stort besøg

Landsbylaugene holdt sidste år ”arbejdende teglværk anno 1900” sammen med Cathrinesminde Teglværksmuseum. Sidste år lavede vi det i otte dage, men vi besluttede, at det var for meget, hvorfor vi i år kun lavede det i fire dage.

Sidste år havde vi godt 1.000 gæster på de 8 dage, så vi budgetterede i år med 600 besøg – der kom 2.003 gæster!!!!!

Det er ikke kun bestyrelsen, der har været i arbejdstøjet. Henrik fra Iller gl skole fortsætter projekt ”kunsten at lave ingenting”, Triatlonstævnet fortsætter for tredje gang i år – og cykelfærgeprojektet er i smult vande.

Jeg vil slutte med at rette en stor tak til alle i bestyrelsen – og de tilknyttede – for et stort stykke arbejde og jeres måde at være på. Det er en fornøjelse at arbejde sammen med Jer, sagde formanden.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk