BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Roy Hansen: Vi skal fra ”soveland” til ”udviklingsland”

02-09-2019


Mogens Tang Nissen, Skodsbøl, Ingebeth Clausen, Smøl og Roy Hansen, Skelde.

Ved gårsdagens parkunderholdning uddelte bl.a. Roy Hansen fra Skelde en trykt pjece til interesserede om de tanker, landsbylaugene og Udviklingsforum foreløbig har gjort sig om hele Broagerland som en frilandsby.

Alle borgere er inviteret med til at byde ind med endnu flere ideer på et informations- og debatmøde den 26. september hos Frk. Jensen i Skelde, og du kan læse pjecen om frilandsby-arbejdet ved at klikke her.

- Hvorfor skal folk melde sig til det møde?

- Det skal de, så alle ideer kommer frem, der gør Broagerland til at være et attraktivt sted at bo om 10, 15 og 20 år.

- Men er det ikke attraktivt allerede i dag?

- Vi er nok lidt af et ”soveland”, så vi skal gerne bevæge os til et udviklingsland, hvor der sker mere, f.eks. som nu i parken i Broager med søndags-parkunderholdning. Det skal vi have mere af. Og vi skal være meget bedre til at handle lokalt og købe ydelser lokalt.

- Du er med i landsbyarbejdet og har været med til at lægge kræfter i et oplæg til debatten den 26. september. Hvad har det givet dig at være med i processen omkring Broagerland 3.0 indtil nu?

- Jeg anede ikke, der var så mange småvirksomheder på Broagerland. Det er helt vildt, hvor mange vi har af dem, og som vi ikke bruger godt nok. Så det skal vi da have gjort synligt og mere udbredt. Det er derfor, vi inviterer små erhvervsdrivende med til at præsentere sig på informations- og debatmødet på Frk. Jensen i Skelde den 26. september.

Så kan de måske knytte forbindelser med hinanden, siger Roy Hansen og nævner som et eksempel, at BrewParts i Vemmingbund faktisk ikke var klar over, at der var to vinproducenter i Skelde, og nu har jeg givet dem kontaktoplysningerne. Jeg er blevet fortalt, at BrewParts gerne vil have lokal vin med til ølmessen. (Den løber af stablen i weekenden).

- Det som landsbylaugene og udviklingsforum sætter i gang med Broagerland 3.0 – vil det flytte noget?

- Det håber jeg.

- Hvad er forudsætningen?

- Det er, at folk vil deltage i det, inden for det område, som interesserer dem. Jeg tror ikke på, at vi skal danne nye foreninger. Det interesserer ikke folk. Men mange vil gerne være med til at starte ét eller andet op, som interesserer dem og så hoppe fra, når tingene er sat i gang. På sigt dør vores foreninger, tror jeg, og den situation skal vi kunne håndtere.

- Hvad har fået dig til at interessere dig for Broagerland 3.0?

- Jeg er glad for at bo på Broagerland, og jeg vil gerne være med til at gøre det endnu bedre at bo her, og så interesserer jeg mig for folk. Jeg brænder lidt for det. Og for mit vedkommende begyndte det allerede i skoletiden, det med at engagere mig, først i elevrådet, og så er det gået derudad siden, siger Roy Hansen, som også er med i det lokale landsbylaug og én gang i sit liv har stillet op til byrådsvalg, nemlig ved det seneste valg.

- Men jeg stiller ikke op næste gang, hvor jeg har alderen til at gå på efterløn, hvis jeg vil det, og hvis jeg gør det og har lyst til at rejse tre måneder til Langtbortistan, så vil jeg kunne det og ikke være bundet af at være politiker.

Tilmelding
Tilmelding til informations- og debatmødet den 26. september skal ske senest den 18. september af hensyn til middagen, som er gratis. Skriv til Ingebeth Clausen på mailen clausen1818@gmail.com 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk