BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Sådan oplevede vi tre dage i Nordjylland

02-10-2019Af Ulla Abrahamsen.

Ældre Sagen i Broager har været på en tre dages tur til Rold Stor Kro i Himmerland. Afgang fra kirken kl. 8.00 fra Broager. og så gik turen videre.

Kaffe ved Hylkedal Øst kl. 9.30. På grund af regnvejr fik vi kaffen i bussen.

Turen gik videre til Hvidsten Kro, hvor vi hørte historien om familien bag kroen og ”Hvidsten Gruppen”. Meget spændende. Fik deres berømte Æggekage m. rugbrød. Var rundt og se på lokaliteterne og ”Mindelunden”.

Næste stop: Rolf Stor Kro. Fik vores værelser. Aftenen startede med en velkomstdrink og tre retters menu med vin a libitum og et glas portvin. Rigtig god mad og dejlig betjening.

16.september. Efter et dejligt morgenbord hilste vi på vores vært og guider Bente og Jørgen Pedersen. JP fortalte på en spændende måde om Rold Skov. Vi kørte ud til Lille Vildmosecentret. Her blev vi delt op i to hold. Det ene hold så film om Vildmosen og elge og ørne, og det andet skulle med ”Tørvetoget” ud til Birkesøpavillonen. I 2017 blev Birkesø genskabt, og søen er i dag et eldorado for fuglene. Hørte om Portlandmosen. Her er der i mange år blevet gravet tørv ud. Nu er det Spagnum.

Vel hjemme igen blev der serveret en 3 retters menu med 3 glas vin til.

17.september. Afgang kl. 10.00 .Starter med at synge fødselsdagssang for Jørgen(80år) og Gunnar(81år). Bente og Jørgen står på bussen og guider os videre. Vi skal ud til ”Troldeskoven” og gå en tur mellem træer, hvoraf nogle er 350 år gamle. Hele skoven er fredet. Man må gå eller cykle. Men vi er en gruppe der er dårligt gående eller på anden måde handicappet!!! Det mener Jørgen, og har derfor lavet en aftale med skovridderen, at bussen må køre et godt stykke ind i skoven.JP fortalte om ”Prinsessetræet” (hvor prinsesserne Anne Marie, Benedikte og Margrethe kravlede igennem i 1952).Træet væltede i en storm, men man vil prøve at få det til at ”genopstå” v. ”Spillemandsmuseet” v. Rebbild Bakker. Det må dog vente, til der er penge til det.

Vi gør et stop ved Store Oksesø. Kører forbi Madum Sø og kommer til Rebild Bakker. Her afholdes hvert år d. 4.juli den Amerikanske Uafhængighedsdag, med taler, sang og underholdning for at fejre venskabet mellem de to nationer.

Tilbage på kroen får vi udleveret en sandwich og så starter turen hjemad. Kl. 13.00 siger vi tak for denne gang. Vi holder ind ved Himmerland Rasteplads og spiser og nyder endnu engang, den smukke natur. Er hjemme kl.17.30. Takket være Agge fra Sønderjyske Turistfart, er vi kommet godt hjem. Trods megen tæt trafik. Godt kørt.

Det har været en rigtig god tur, med mange oplevelser og godt selskab.

.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk