BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Seks stjerner til cykelfærgen

24-07-2019


Af Kristian Pallesen

I går steg vi, min hustru og jeg, ombord på cykelfærgen i Brunsnæs på eftermiddags-afgangen til Langballigau. Blandt passagerne sad da allerede i  forstavnen et ægtepar fra Kollund, og ved flaget bagbord sad to kvinder fra Gråsten, som i rigtig mange år har cyklet sammen hver tirsdag.

- Vi besluttede os i søndags og kiggede lidt på vejrudsigten, så vi sprang mandag over og var heldige at få de to sidste billetter til tirsdag, fortæller Rikke Kold og Jan Pedersen fra Kollund. De har selv en lille båd i Kollund – men har aldrig før har været i Langballigau.

- Nu vil vi prøve at kombinere en tur med færgen med en tur på cykel. Hovedformålet er at få en oplevelse, hvor vi sejler lidt og cykler lidt. Og det er jo en fantastisk tur.

- Vil I med også næste år?

- Ja, det regner vi med, og jeg tror, vi kan få flere med. Naboerne har i hvert fald spurgt interesseret til, hvad vi skulle i dag, fortæller Rikke Kold.

På pigetur

For Berit Christensen og Nina Moldt fra Gråsten bliver dagens udflugt også til den længste cykeltur, de har taget sammen.

- Vi har i mange år cyklet sammen hver eneste tirsdag, fra kl. 17.30 til 21-21.30, hvor vi så har madpakke og måske en flaske vin med. Så vi har gennem årene cyklet Gendarmstien tynd men jo aldrig været på den tyske side. I dag synes vi godt nok, det er en lang tur, vi skal ud på, bemærker Berit Christensen ved udsigten til at cykle hele turen fra Langballigau retur til Gråsten.

- Hvad fik jer til at booke billet til cykelfærgen?

-  Vi har jo hørt om færgen og flere gange snakket om, at det kunne vi godt tænke os. Min bror og svigerinde var med færgen i sidste uge, og han sagde, at det havde været så flot en tur. Så jeg fik gang i Berit. Vi troede, den også sejlede i næste uge, så jeg fik heldigvis booket til i dag tirsdag, hvor det er så flot et vejr, siger Nina Moldt.

Glæde på havnen i Landballigau

Ikke kun passagerne på cykelfærgen er begejstrede for den nye mulighed for at krydse Flensborg Fjord. Det er i høj grad også restauranterne i Langballigau som kan gøre status efter de fire ugers sejlads.

- For os har det betydet meget. Der kommer mange flere danskere. Og jeg kan mærke det på omsætningen. Det er virkelig godt for os. Og vi fornemmer jo, at rigtig mange fra cykelfærgen er her i Langballigau for første gang, fortæller Oliver Pinkawa, Restaurant Fährhaus LA, til broager.dk – og lægger ikke skjul på, at han har mod på meget mere.

- Jeg håber da, at de fire gode uger i år bliver til en udvidet sæson næste år. Det skal lykkes, siger den tilfredse restauratør og indehaver af Fährhaus LA på havnen i Langballigau. Han serverer bl.a. krabbekød. Den ret kan virkelig anbefales til et køligt glas hvidvin – til tyske billige restaurationspriser!


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk