BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Sigga forærer over 1.000 garnnøgler til Broagers Røde Kors

18-07-2019


Birgit Hviid, Sigga Gisladottier og Else Schmidt. (Foto: Kristian Pallesen)

Op til sommerferien var Sigga Gisladottier fra Højløkke i Broager i gang med at tømme sin forretning i Sønderborg gennem over 10 år, Garnhulen på Jernbanegade, for garn, der ikke blev solgt under ophørsudsalget.

Til stor glæde for Røde Kors-pigerne i Broager, så besluttede hun at forære ikke blot de over 1.000 garnnøgler men også en halv snes strikkede modeller til Røde Kors butikken i Broager.

- Selvfølgelig skulle garnet foræres til mine piger. Jeg bor i Broager. Har boet med familien her i 15 år. Hvis jeg kan gøre noget for mit samfund, og det er Broager, så skal jeg gøre det. Sådan er jeg skruet sammen. Sådan er jeg opdraget. Sådan er mine børn også opdraget.

Jeg er vokset op på Island. Min farmor og farfar var landmænd, min morfar var skibssmed og min mormor arbejdede i fisk. Vi har knoklet altid, og tingene blev først smidt ud, når det først ikke hang sammen længere. Vi kom fra en stor familie, hvor mormor havde 10 børn, der blev voksne. Og min oldefar fik 19 børn. Børn var ude at tjene til føden, når de var 9-10 år. Alle min fars søskende fik en god uddannelse, og selv er jeg selvstændig, og min mand er uddannet programmør, også fra Island.

- Hvad fik jer til at bosætte jer i Broager?

- Skolen, tror jeg. Jeg vil helst ikke bo i en stor by, og vi har været i Århus før og blev lokket tilbage til Island, men det var en fejl, og vi kom tilbage og har nu været her i 15 år. Min datter fik praktik på én af aviserne på Island i tre måneder og kunne jo så overveje at flytte tilbage til Island. Men hun ville hjem igen – til Danmark.

 

Birgit Hviid og Else schmidt blev de glade modtagere af gaven fra Sigga. Begge ser frem til at præsentere garnet, når Røde Kors piger fra Broager igen mødes efter ferien.

- Vi strikker på Broagerhus hver torsdag eftermiddag i kl. 14-16, og vi er otte damer. Hertil kommer, at fem strikker hjemme, heraf to i Hostrupskov. Noget af det strikkede prøver vi at sælge i butikken, men det meste af vores nørkletøj bliver sendt til Kliplev og sendt ud i verden som nødhjælp. I øjeblikket er det mest til Hviderusland, hvor et stort tæppe giver varmen.

Princippet er, at Røde Kors giver det garn, som nørklerne strikker. Derfor er det jo lækkert at få en så flot gave og så mange garnnøgler til huer, til tæpper, til undertøj, til puder og meget andet. Og vi søger jo midler og garn til billige penge hele tiden, forklarer Birgit Hviid og Else schmidt og tilføjer: Vi er så taknemmelige for gaven. Vi synes alle sammen, at det er så flot.

- Sigga, hvad skal din sommer gå med?

- Min sommer går med at opdrage en hundehvalp, griner hun og fortæller, at hvalpen har taget tre kilo på på tre uger. - Det er også min første sommerferie i 12 år. Så lad os se, hvad jeg finder på at arbejde med.  Jeg har ikke mentalitet til at gå omkring uden at lave noget.

 

 

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk