BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Sikrer sommerhusområdet i Vemmingbund

01-01-2019


Sommerhusområdet i Vemmingbund ligger udsat når højvandet den 2. januar rammer Sønderborg, og derfor har Sønderborg Kommune rekvireret Beredskabsstyrelsen og deres mobile dæmninger til at sikre Vemmingbund.    

Tirsdag aften viser prognoserne, at vandstanden i Sønderborg løbet af onsdagen vil stige til 148 cm over daglig vande. Det vil give oversvømmelser langs havnen i Sønderborg by, men det betyder også, at området i Vemmingbund er udsat.

Som det ser ud nu, vil området ikke blive oversvømmet. Men for at være sikre, har Sønderborg Kommune bedt Beredskabsstyrelsen stille op med mobile dæmninger, forklarer chef for Drift og Anlæg i Sønderborg Kommune, Henrik Littau-Jensen:

- Vi føler os ret sikre på, at Vemmingbund ikke vil blive oversvømmet. Men da der er tale om prognoser vil vi gerne være helt sikre. Det er ikke udtryk for, at prognoserne er blevet værre, men, at vi gerne vil være helt på den sikre side.

De mobile dæmninger vil i nat blive lagt ud på en cirka 800 meter lang strækning på stranden langs Vemmingbund. Her skal de sikre, at vandet ikke kan løbe ind i sommerhusområdet. Området ligger så lavt, at løber vandet over, så vil det kunne fylde en stor del af området, siger Henrik Littau-Jensen:

- Med støtten fra Beredskabsstyrelsen er vi rigtigt godt forberedt på de mest udsatte steder i Sønderborg Kommune. Vi forventer, at der vil komme oversvømmelser, men der er gjort en stor indsats både af kommunen og dens borgere for at begrænse skaderne.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk