BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Sjovest at være Broager-kandidat for Fælleslisten

14-11-2017På valgdagen på tirsdag vil op til 96 procent af vælgerne sætte kryds ved en person. I hvert fald hvis det går som for fire år siden. Men de personlige stemmer tilfalder i ringe grad de lokale kandidater på Broagerland. Fælleslisten undtaget.

Fælleslistens kandidater på Broagerland fik for fire år siden nemlig rekord-opbakning, da deres vælgere stod i stemmeboksen. Ikke færre end 71 procent af listens personlige stemmer fra valgstedet i Broager blev sat ved de lokale kandidater på Broagerland, markant flest til Erik Lorenzen.

I den modsatte ende var det knap så sjovt at være lokal kandidat for Slesvigsk Parti. De lokale kandidater fik kun opbakning fra 5 procent af dem, der stemte personligt.

www.broager.dk har analyseret den lokale opbakning til kandidaterne på Broagerland ved at gennemgå tallene for fire partier/lister - fra afstemningsstedet Broager.

 • 84 procent af de socialdemokratiske vælgere på Broagerland stemte personligt, men kun 24 procent af Broager-vælgerne stemte på én af de tre lokale kandidater.
   
 • 80 procent af de vælgere Venstre-vælgerne på Broagerland stemte personligt, men kun 32 procent stemte på Venstres enlige kandidat på Broagerland.
   
 • 90 procent af  Slesvigsk Partis vælgere på Broagerland stemte personligt, men kun 5 procent stemte personligt på de to lokale kandidater på Broagerland.
   
 • 96 procent af  Fælleslistens vælgere på Broagerland stemte personligt, og 71 procent af dem stemte på de to kandidater fra Broagerland.
   

Vil du se hele listen over personlige stemmer i 2013, kan du klikke her.

 

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk