BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Skolenyt: Færre børn i Broager

01-09-2020


På mødet i Broager skoles bestyrelse i går var fem af de 11 medlemmer nyvalgte. De nye forældre-repræsentanter er Jakob Schwarz, Bjarne Boysen og Jannie Blavnsfeldt Hansen. De nye elever i bestyrelsen er elevrådets nyvalgte formand Sadaf Niha Jaghori og næstformand Mia Cordsen.

På deres første møde i går varslede skolens ledelse, at elevtallet falder de kommende år, og at skolen derfor er på vej til i højere grad at gå fra en 3-sporet til en 2-sporet skole. Elevtallet er omkring 600 elever hvoraf ca. 35 elever er i specialklasseafdelingen. I enkelte årgange har vi 2 spor. Det er en del af udviklingen, hvor vi vil bevæge os ned på 2 spor pr årgang fremover, oplyste ledelsen.

På Mariegård med 0. klasserne er der 28 færre end sidste år, oplyste Per Quorp Kristensen, og derfor har skolens fritidsordning måtte reducere i medarbejderstaben. Der er pt. 150 børn tilmeldt, hvilket er en nedgang på 20 i normalregi og 8 i specialregi siden sidste år.

Omvendt har skolen fået flere penge til at styrke undervisningen. Sønderborg Kommune har sendt ekstraordinære midler fra centralt hold ud til skolerne, med henblik på udmøntning i flere lærertimer og dermed et generelt løft til skolerne.

For Broager Skoles vedkommende betyder det en ekstra lærerstilling, som forventes besat 1. november i år.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk