BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Skolestrejke for Klimaet

28-11-2018En masse elever fra folkeskolerne og gymnasierne i Sønderborg har ikke tænkt sig at følge det normale skema i morgen fredag men vil tage bussen til Sønderborg for at deltage i en skolestrejke for klimaet. Det er Rasmus Madsen, Augustenborg, som på Facebook har inviteret skolernes elever til at møde op – i lighed med tilsvarende strejker i de større byer i Danmark.

- Jeg ved ikke, om der også kommer elever fra Broager. Jeg håber det, og vi inviterer i øvrigt alle, der vil være med, om de er elever eller ej, til at deltage. Vi starter kl. 9 og slutter kl. 13 på Rådhuspladsen i Sønderborg, fortæller han til broager.dk

Flere politikere, bl.a. medlem af Folketinget, Benny Engelbrecht, har varslet, at han håber at være til stede, men det vil afhænge af forhandlinger om næste års finanslov.

Men tilbage til koordinatoren fra Augustenborg: - FN’s klimapanel har sammen med flere tusinde forskere fortalt, at vi har 12 år tilbage til at omlægge hele samfundet og implementere de bæredygtige løsninger overalt ergo, vi skal i gang - NU.

Det ironiske er bare, at vi allerede har løsningerne på problemerne. Vi har løsningerne på den største trussel nogensinde mod menneskeheden - så hvorfor gør vi ikke noget ved det?

Det forstår rigtig mange af os unge ikke, og derfor går vi i skolestrejke på fredag. Tusindvis af folkeskole- & gymnasieelever går i strejke, for at kræve handling på det område, som kommer til at koste os mest i fremtiden. Der er mange, som mener, at vi ikke burde bruge vores demokratiske stemme til at kæmpe for vores fremtid - men bare blive i skole. Dertil spørger vi: ”Hvorfor skulle vi gå i skole & studere for en fremtid, der snart ikke eksisterer mere?”

Man kan komme med sine holdninger & ønsker, og vi vil sende dem til lokalpolitikerne og til politikerne på Christiansborg.

Vi håber, at I vil være med til den nye grønne studenterbevægelse, for det her er kun begyndelsen.  Se mere her

https://www.facebook.com/events/284701345493350/?active_tab=discussion


Hvis I har yderligere spørgsmål om begivenheden, kan I skrive eller ringe til mig, på 42 75 34 63, skrive til mig på min mail:rasmusmadsennu@gmail.com


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk