BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Skriv også din viden ned

15-11-2018


Ikke færre end 16 forfattere har skrevet jubilæumsudgaven af Broagerland, som i eftermiddag fredag er udgivet af Lokalhistorisk Forening for Broagerland ved en sammenkomst for alle interesserede på Broagerhus. Forfatterne ses på billedet  og er:: Kaj Østergaard, Edith Steffens, Carl Jürgen Bock, Jørgen Thomsen, Hans Petersen – (Artikel fra Flensborg Avis), Karen Margrethe Sørensen, Anne Rasmussen,  Ib Funder-Nielsen, Svend Aage Mathiesen, Birgit Christensen, Gerd Conradsen, Jürgen Hansen, Erik Teichert, Else Dunø, Helga Ihle Simonsen og Frede Tychsen. Bogen kan købes i SuperBrugsen.

Jubilæumsbogen

Næsten daglig kan man i medierne læse, at der er en bogudgivelse af én eller anden art her i november-december, nu hvor vi med hastige skridt nærmer os julen.

De historiske foreninger med lidt respekt for sig selv udgiver jo et tidsskrift eller en bog, hvor ganske almindelige mennesker med historisk interesse for deres hjemstavn nedfælder deres historiske viden i mindre artikler.

Det er vigtigt, at den viden bliver nedfældet på et forståeligt sprog, især i denne digitaliserede verden, understregede formanden Carl Jürgen Bock i sin velkomst og tak til bogudvalg og forfattere.

- Det er blevet til over 2.000 sider gennem årene med løst og fast om en svunden tid fra vores hjemstavn, vores lille unikke halvø Broagerland.

Og i foreningen er vi altid åbne for gode ideer og kommentarer, til indhold som til layout. Så går du med en lille historie, der ikke skal gå i glemmebogen, så skriv den ned, På arkivets hjemmeside ligger Broagerland op til den 14. udgave, og måske vi skulle overveje at frigive et par flere, sagde formanden.

Som Frede Ihle Simonsen bemærkede: - Også til bog nr. 20 har vi grund til at glæde os over den skrivelystne skare, der har leveret bogens artikler. Her skal siges en stor tak for samarbejdet. I har gjort det godt med jeres medvirken til, at bog nr. 20 i dag kan blive præsenteret, fremhævede Frede Simonsen og udtrykte glæde over fremmødet. - Jeg vil meget gerne udtrykke vor store glæde for interessen, I med jeres fremmøde giver udtryk for.

 

Da vi har en bogudgivelse hvert andet år, så har vi god tid til rådighed. Det kan synes at være en lang tid, men i bogudvalget har vi lært noget andet. De indledende tiltag går jo på, hvad bogen i al sin alsidighed skal indeholde af spændende, fortællende, oplysende artikler, og det alt afgørende, - hvem skriver artiklerne?

Næste Broagerland udkommer i 2020.

Fire udtræder
Ikke kun formanden Frede Ihle Simonsen og hustruen Helga forlader bogudvalget efter generalforsamlingen 6. marts næste år. De bliver fulgt også af Jørgen Thomsen og Birgit S. Christensen, så de tilbageblevne to, Hans Valdemar Moldt og Christian Kronika, får brug for nye kræfter til det kommende nummer om to år. De afgående fik overrakt blomster.

 

 

 

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk