BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Søndagsudflugt 7. oktober

03-10-2018


Dybe afgrunde, unika værk i plexiglas.

”SLÆGTERS LAND – rids, stik og grat på grænsen” er overskriften på den separatudstilling, som åbner i Det Røde Palæ på Augustiana, Palævej 12 i Augustenborg søndag den 7. oktober kl. 14.

Med sit grafiske værktøj – radernål, boremaskine og rystepudser – søger Hanne Ida et spadestik dybere i sindelag og tilhørsforhold i grænselandet. Udstillingen omfatter originalgrafik, collage og unika værker i plexiglas og åbnes af formand for Grænselandsudstillingen Bente Sonne, og der vil være et musikalsk indslag ved Ian Møller-Nielsen.

Hanne Ida Helstrup er en af grænselandets absolut fornemste grafikere. Hun har en unik tilgang til sit materiale og går hele vejen i sine eksperimenter med teknik og motiv. Landbrugets fuger, vækster og stubbe ridses i metal eller acryl og den skarpe grat fanger sværten markant og kraftigt.

Udstillingens grafiske værker giver det landskab, der omgiver os, en ny betydning. Her bliver stubmarker til kunst ­- plovfurernes gentagelsesmønstre fascinerer os i en mediativ uendelighedsfølelse, mens de høstede majsmarker bliver til krigens kors. Vi fordyber os i de storslåede og på samme tid meget enkle værker med jorden, marken, engen og det åbne landskab som motiv.

Vi er i grænselandet, landet mellem de to riger, Grundtvig og Goethe på hver sin side og dog gjort af samme ånd. Sammen om det nationalromantiske. Slægter sætter spor og dyrker det fælles på begge sider af den til hver tid trukne grænse. Landskabet ligger, som vi har redt det; og det formår Hanne Ida Helstrup at synliggøre i grafisk betydning i udstillingen – lyder løftet i en pressemeddelelse om udstillingen.

 

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk