BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Sønderborgs landsbyer indtager Folkemødet på Bornholm

07-06-2018To landsbybusser pakket med ildsjæle, nysgerrighed og lokale råvarer tager fra Sønderborg til Folkemødet på Bornholm den 14.-16. juni. Det er tredje år, bestyrelsesmedlemmer fra kommunens landsbylaug tager af sted - både for at udvikle sig og for at brande deres landsbyer som gode steder at bo.

Fra Broagerland deltager formanden for Dynt-Skelde-Gammelgab, Rudi Cargnelli med ledsager, formanden for Smøl Landsbylaug, Ingebeth Clausen med ledsager og bestyrelsesmedlemmerne i Smøl, Sussie Sommer med ledsager, og Yvonne.

- Vi vil være landets førende, når det handler om at skabe arbejdspladser og gode levevilkår på landet. Og vi har heldigvis mange landsbylaug med medlemmer, som selv er gode eksempler på det aktive og mangfoldige liv på landet. De vil noget med deres landsbyer, og de vil gerne blive endnu klogere på, hvad der virker for at beholde og tiltrække beboere. De har selv peget på Folkemødet som et rigtig godt sted at kompetenceudvikle og netværke, og derfor har vi i Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer bevilget et tilskud til deres rejse og deltagelse i Folkemødet, fortæller udvalgets formand, byrådsmedlem Charlotte Riis Engelbrecht.

Hun er selv med til Folkemødet sammen med tre andre byrådsmedlemmer i udvalget, nemlig Kirsten Bachmann, Tom Nielsen og Daniel Staugaard. Sammen med de 18 repræsentanter fra landsbylaugene og hundredvis af andre kan de glæde sig til debatter, udstillinger, formelle og uformelle møder med kendte og mindre kendte fra hele landet.

Landsbylaugene fra Sønderborg er også med på en fælles stand med andre kommuner i regi af Landdistrikternes Fællesråd. Både her og i landsbybusserne er pladsen begrænset, og derfor er planerne om en større udstilling af lokale råvarer kogt ind til lokale pølser, som i samarbejde med bornholmere serveres sammen med nye kartofler og spidskål.

Via samarbejdet i EU-projektet Benefit4Regions er det i år også blevet muligt for Sønderborg at invitere samarbejdets tyske partnere, Kreis Plön og WSA Kiel, til Bornholm, hvor de kan opleve og lade sig inspirere af demokrati og debatter i de rammer, Folkemødet byder på.

Fra Sønderborg deltager også ProjectZero på en stand med andre kommuner, der arbejder med ambitiøse klimamål.

Planen for debatterne i Landdistrikternes telt rummer bl.a. et borgmestertopmøde torsdag kl. 14, hvor borgmester Erik Lauritzen deltager, og et møde samme aften kl. 18, hvor Sønderborgs landdistriktskoordinator Connie Skovbjerg deltager med emnet "samarbejde over grænsen" om bl.a. netop Benefit4Regions.

Fredag kl. 16.30 er direktør Peter Rathje, ProjectZero, og projektleder Birgitte Bjørn Petersen, House of Science i Sønderborg, blandt deltagerne i panelet, der sætter spot på bæredygtighed. Og så bydes der i teltet - ud over debat på debat i tre dage - til fællessang et par gange, hvor Sønderborg også bidrager med stemmer og forslag til sange.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk