BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Sognepræsten: Ærgerligt med en så stor udskiftning

12-09-2020


Menighedsrådet fastlægger også det sociale aktivitets-niveau.

På tirsdag den 15. september kl. 19 er der valg til menighedsrådet i Broager. Og sognepræst Stefan K. Søndergaard ser bestemt gerne, at der er en større interesse for at lade sig opstille og vælge til dette frivillige arbejde.

Syv af ni i det nuværende menighedsråd i Broager genopstiller ikke. Det kan ifølge sognepræsten have to årsager. Interessen for sagen. Og et ønske om nu at ville på pension. Sådan er det.

Men organisations-graden i samfundet er jo stærkt faldende og frygtelig lav. Det rammer også interessen for at være frivillig i menighedsrådet. Det er ærgerligt, for det er et spændende job. Jeg tror, der er en vis velvilje. Men om interessen er der, ved jeg ikke, siger han som optakt til valgforsamlings-mødet tirsdag aften.

- Jeg var sammen med nogle af mine søskende forleden, hvor en søster så fortæller, at hun i forstaden til Århus, hvor hun bor, er blevet spurgt, om hun ville være med i menighedsrådet. Det havde hun aldrig tænkt på, men jeg opfordrede hende da til at stille op. Det er menige medlemmer, de søger, for formandspost, kontaktperson og kirkeværge er der kandidater til.

Og apropos posten som kirkeværge, så peger Stefan K. Søndergaard på, at kirkeværgen jo gerne må være en håndværker, en landmand eller én der selv kan dreje på en skruetrækker, mener sognepræsten, der selv er født medlem af menighedsrådet og derfor ikke er på valg.

-Præster har samme stemmeret som øvrige valgte medlemmer, selvfølgelig bortset fra sager, hvor præsten er inhabil. F.eks. hvis der skal træffes afgørelser i forhold til præstens embedsbolig.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk