BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Tættere kommer vi ikke på at afsløre temaet til på fredag

24-06-2018


Holdet fra Højlløkke til cykeloptoget på fredag. (Foto: Anders Hilmer Hansen)

Fantasien får frit løb hos de ca. 400, der engagerer sig i at byde publikum en god oplevelse i årets cykelringridning i Broager. Det er på fredag, vi får at se, hvad holdene har fundet på. Og før fredag aften får ingen at vide, hvad vi får at se. Alle hold holder kortene tæt til kroppen.

Et af de hold, der har været med i en halv snes år er et hold fra Højløkke. Over ti år har holdet vundet fem gange og haft wildcard én gang. Holdet vandt i 2009 som præster der trak Egernsund kirke efter sig. I 2010 vandt holdet med ”pelikaner i olie” som symbol på olieplatformen det gik galt for, og i 2011 var temaet graffiti på Jellingestenen. Som det første hold nogensinde vandt Højløkke tre år i træk.

- Det er helt sikkert runerne på Jellingestenen, jeg bedst husker. Det var et kæmpe-arbejde, fortæller John Christiansen, Højløkke, som forrige år havde E-spritter som tema og vandt og sidste år mødte op med Matador-temaet og vandt. Altså møder holdet i år op efter en ekstra stress-fuld periode, fordi de 14 deltagere på holdet jo gerne vil vinde.

- Men det vigtigste er, at vi er med, for det er fantatisk sjovt. Vi begynder vel ca. tre måneder før og stemmer om, hvad vi vælger som tema, og derfra er alt håndværk. Alt laver vi selv. Vi syer selv kostumer, ja vi laver alt selv, som vi har med i optoget, og opgaverne er fordelt, så alle ved, hvad vi skal forberede, og hvad vores roller er, når det går løs, og vi indbetaler de penge, der skal bruges, så vi har karameller og forsyninger med på ruten. Vi har det rigtig skægt, fortæller John Christiansen. Han har en tradition med at medbringe solæg og snaps, som nydes, når arbejdet i galgerne er afsluttet fredag aften! Spændende, om holdet så kan skåle for sejr nr tre i træk, for anden gang.

 

- Og hvad er temaet i år?

- Det vil jeg helst ikke fortælle, men du kan se det på fredag!


Hoved sponsorer

 

Sponsorer


Broager.dk