BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Tanker fra en bekymret borger

23-11-2020Carina Varming på Pileløkke i Broager, tilflytter fra Nybøl, har sendt dette læserbrev, efter at et parcelhus i det østlige Broager er solgt som flexbolig.

Jeg bor i et villakvarter i Broager øst. Vi er en by, som jeg ser det, i en rivende udvikling. Bylivet har været ved at uddø og blomstrer stille og roligt igen. Der er gang i foreningslivet på den ene eller anden måde og flere tiltag dukker op. Broager Forum, Broager Ringridning m.m. vokser og tager sig godt af arrangementer osv. i byen, og generelt virker det til, at der flytter flere børnefamilier til.

I Broager øst er vi små lukkede villaveje som især er eftertragtet for børnefamilier, og dette gavner især den lokale skole og de lokale børnehaver. Udviklingen virker også til at være god på dette område. Flere private dagplejere dukker op, og der er etableret vuggestuer i byen både i den private tyske børnehave men også i den ene af de kommunale børnehaver.

Vi har et attraktivt sommerhusområde, hvor sommerhusene skifter hånd ind i mellem. Det er et lækkert område. Nogle sommerhuse er mere attraktive end andre, og de findes på forskellige prislejer fra alm. sommerhuse til de lidt mere luxuriøse.

 Men her er det så, jeg undrer mig. Jeg bor som skrevet  i et villakvarter, og bliver husene nu solgt som flexboliger til danskere der er bosat i tyskland eller hvad ved jeg, måske til tyske statsborgere. Hvordan kan dette lade sig gøre?

Ødelægger man ikke det lille lokalsamfund, som jeg og andre familier bor i? Hvordan påvirker det huspriserne i mit område? Og hvordan ser fremtiden ud for Broager by. Bliver vi om nogle år en lille turist by hvor alt foreningsliv, skoler osv. er lukket, fordi flere af de gode lukkede boligområder er blevet til flexboliger? Hvad tænker kommunen om dette? Er det bare vilkårene? Hvordan vil man lokke nye borger til kommunen, når de risikerer at bo nabo til flexboliger/sommerhuse, og der pludselig er langt mellem legekammeraterne?

Min mavefornemmelse siger, jeg skal gøre noget. Denne uro gør mig utryg, og jeg ville være ked af, at det skal gå ud over vores dejlige by. Jeg syntes, det er vigtigt, vi husker at bibeholde det attraktive i vores by og slå et slag for det. Og det er da boligområderne, de lukkede stiområder, hvor børn kan færdes udenom trafikken. Så lad Vemmingbund være sommerhusområde og Broager by være by.


Hoved sponsorer

 

Sponsorer


Broager.dk